« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Bilić: Kako god završilo, ja sam vam zahvalan!

Okupljanjem reprezentativaca počele pripreme za Euro

Kapetan Niko Kovač poručio je da će nogomet igrati još dvije godine
Kapetan Niko Kovač poručio je da će nogomet igrati još dvije godine
Više o

Luka Modrić

,

Slaven Bilić

,

europsko prvenstvo

,

hrvatska reprezentacija

,

Niko Kovač

Prvo okupljanje hrvatskih reprezentativaca za ‘akciju Europsko prvenstvo’ nije nimalo nalikovalo ranijim okupljanjima uoči velikih turnira. Nije bilo previše gužve, nije bilo navijača i ljudi ‘kojima nije mjesto tamo’. Pa čak nije bilo ni pompoznih izjava koje smo navikli slušati.
Možda je tako i bolje. Slaven Bilić odlučio je ‘spustiti’ loptu na zemlju’ i u mirnom, obiteljskom ozračju graditi atmosferu za Europsko prvenstvo. Naš  se izbornik zaželio rada s igračima, tako da nije čudno što je djelovao sretno kada je vidio igrače kako se skupljaju.

Sedmorica u Sheratonu

- Hvala Bogu da je počelo! Drago nam je što smo svi zdravi, osim, nažalost, Dudua, s kojim sam razgovarao prije dva dana. On će se vratiti puno ranije nego što su i najveći optimisti predviđali - rekao je Bilić.

“Nakon što je vidio snimke magnetske rezonance, ugledni je doktor Paladino rekao da su Petrićeva leđa ista kao i u 90 posto nogometaša, pa mu je dao zeleno svjetlo da može trenirati.”

Slaven Bilić
izbornik Hrvatske

Prave pripreme će početi tek u srijedu kada će se okupiti većina igrača. Do tada će Bilić u Rovinju raditi s Nikom Kovačem, Ćorlukom, Modrićem, Vukojevićem, Kalinićem, Sharbinijem i Pamićem.

- Neki će doći iscrpljeni, neki odmorni. Na raspolaganju su nam gotovo tri tjedna priprema, kombinirat ćemo kolektivni i individualni rad. Snage trebamo imati za tri, četiri, pet, daj Bože i svih šest utakmica - kaže Bilić kojega do Austrije čekaju i dvije prijateljske utakmice protiv Moldavije u Rijeci i Mađarske u Budimpešti.

Što se tiče samog Eura, naš izbornik ne dvoji koja je najvažnija utakmica:

- Povijest je pokazala da smo prošli skupinu samo kad smo na startu upisali tri boda. Cijeli je naš stožer sudjelovao na tim utakmicama 1996. i 1998. Mi smo u ta dva navrata pobjeđivali u prve dvije utakmice i bivali kvalificirani nakon dva kola, ali prva je bila najbitnija i zato se mi fokusiramo na Austriju. A njih ne smijemo podcijeniti, nisu oni slaba momčad. I da igramo u Nigeriji protiv njih, ne bismo mogli tvrditi da ćemo sto posto pobijediti.

‘Krnje’ okupljanje7 hrvatskih reprezentativaca stiglo je na nedjeljno okupljanje u zagrebačkom Sheratonu. Glavnina igrača, kojima su klupske obveze završile ovaj vikend, dobila je dva dana slobodno i u Rovinj kreće u srijedu u 10 sati. 

Cilj je razveseliti navijače

Na kraju je Bilić poželio istaknuti:

- Kako god završi, a završit će dobro, želio bih zahvaliti svojem stožeru, Savezu, igračima, novinarima i javnosti. Uživali smo u ove nepune dvije godine radeći ovaj posao. A sada idemo napraviti nešto da razveselimo naše navijače - poručio je Bilić.    (METRO/JL)

18.05.2008. 22:45:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh