« Sport
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Bilić bi Engleze rano, Capello Hrvate kasno

U Zagrebu sastanak oko usuglašavanja rasporeda za kvalifikacije za SP

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)

U PONEDJELJAK u 9.30 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton počinje sastanak vodstava nogometnih saveza i reprezentacija sudionica 6. kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010.

Podsjećamo, suparnici Hrvatskoj su znanci iz prošog ciklusa, Englezi i Andorci, te bivše sovjetske republike Ukrajina, Bjelorusija i Kazahstan, koje bi na pregovorima mogle tvoriti saveznički blok i stavljati veto na želje Slavena Biliža i Fabija Capella. Iako je kraj sastanka predviđen za 13 sati, moguće je da do njega ne dođe jer iskustvo iz dosadašnjih pregovora uči da se male zemlje često postavljaju kao najtvrđi pregovarači, prkoseći stvarno velikima i onima koji se tako osjećaju. Ne dođe li do dogovora prestoji ždrijeb, što nikome ne odgovara jer tada je moguće da favoriti međusobno igraju u vezanim terminima, subota-srijeda, što je moguće čak i u lipnju 2009. kad su lige već gotove.

Osnovne želje Hrvatske su igrati s Englezima što prije obje utakmice, ako je moguće još ove jeseni, no s druge strane želja je upravo obrnuta - igrati s Hrvatskom oba puta što je moguće kasnije.

 


Piše: JL
14.01.2008. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh