« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
urnebesno

Bijesprvi smontirao Hebranga

Galamu Andrije Hebranga koji je ispao ne baš previše upućen u tekuća pitanja sjajno smontirao mag Bijesprvi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Žunić/Cropix)
Više o

HTV

,

Andrija Hebrang

,

neznanje

,

glupost

,

Dossier HR

Jedna od boljih HTV-ovih emisija Dossier HR, u nedjelju se našla u otvorenoj nemilosti HDZ-ovog  predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga i njegovog izbornog stožera. Radi se o bezobraznom čuvanju obraza nakon što je u 'kvizu znanja' održanom u toj emisiji na vidjelo izašla količina (ne)znanja osobe koja se nalazi u vrhu vladajuće stranke.

"Tražimo hitnu istragu i odgovarajuće mjere za autore ovog neprofesionalnog i usuđujemo se reći smišljenog scenarija", poručili su iz Stožera predsjedničkog kandidata Andrije Hebranga.

U 'optužbi' se navodi da je Hebrangov suparnik u kvizu Nadan Vidošević znao pitanja, odnosno da je HDZ-ov kandidat prije emisije dobio nepotpun popis tema o kojima će se raspravljati, prenosi Jutarnji list.

Najviše zna onaj koji zna da ništa ne zna. Najmanje zna onaj što misli da sve zna. Ali pitanje je - ako HDZ zna, kako Andrija ne zna?

Urednik Dossiera HR Ivan Jabuka sve je glatko odbacio rekavši kako su kandidati imali isti tretman.

Iako nitko od ispitanika u emisiji nije pokazao znanje kojim bi se svrstao u razred 'izvrsnosti', a zaista je šteta što bivši ministar Primorac nije sudjelovao, Hebrang je napravio gafove zbog kojih se po osnovnim školama ponavljaju razredi.

Naravno, takvo što usred predsjedničke kampanje nije lako gurnuti pod tepih, makar za time nema niti potrebe jer se ovdje realno radi samo o opravdavanju onoga u što dobar dio javnosti već dugo sumnja.

Da priča bude bolja, HDZ je otišao dovoljno daleko da Vidoševića, novinare i urednike HTV-a optuži za varanje. I o tome bi se moglo diskutirati, ali ako bolje pogledate video prilično je jasno da papir pred Nadanom Vidoševićem zjapi relativno prazan pa priča o 'šalabahteru' pada u vodu. Naravno, ako je zaista bilo varanja i Andrija Hebrang u cijeloj ovoj priči predstavlja stup morala, kao društvo imamo puno ozbiljnijih problema.

No, ono što zaista prelazi okvire komedije i sve skupa gura u tragediju je činjenica da se predsjednički kandidat vladajuće stranke, koji si daje za pravo busanja u prsa najavom izborne pobjede, spušta toliko nisko da umijesto pokrivanja ušima i kupovanja paketa osnovnoškolskih udžbenika, navaljuje na novinare i prijeti tužbama. Ako pretpostavimo da iza svog kandidata, njegovog (ne)znanja i ponašanja, stoji stranka, a to je naravno vladajuća stranka koja se predstavlja monolitnom, suze je gotovo nemoguće zadržati.

Svima koji su se ikada našli u situaciji u kojoj ljutnja potaknuta nevjericom prelazi u nekontrolirani smijeh, a u idućoj se sekundi survavaju u depresivni ponor uz usklik 'O, zašto?', Andrija Hebrang bez sumnje predstavlja nepresušan izvor inspiracije.

Za kraj je možda najbolje ostaviti video u kojem se može uživati i poruku o kojoj bi 'neki' mogli razmisliti - optužiti druge za vlastitu glupost samo potvrđuje o kakvoj se zapravo gluposti radi.

 

No, odgovor na ovaj video došao je munjevito, i to od nikog drugog doli maga montažnog stola Bijesaprvog. Uživajte!!

11.10.2009. 21:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh