« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BEZ VEĆIH PROBLEMA

BiH: Zatvorena birališta, odaziv vrlo dobar

U 19 sati zatvorena je većina biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini, a odaziv je veći nego 2006. i 2008. godine

BiH: Zatvorena birališta, odaziv vrlo dobar
BiH: Zatvorena birališta, odaziv vrlo dobar (Dado Ruvić/Cropix)
Više o

Martovske Ide

Većina biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini zatvorena je u 19 sati a tek na nekoliko njih glasovanje je produženo iz tehničkih razloga kako bi se biračima koji su stajali u redovima dala prilika da i oni ispune glasačke listiće. Iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) nakon 19 sati je potvrđeno da su izbori protekli bez posebnih poteškoća i uz zadovoljavajući odaziv birača.

"Mislim da možemo biti zadovoljni. Broj prigovora koje smo primili nije velik", kazala je predsjednica SIP-a Irena Hadžiabdić dodajući kako očekuje da će odaziv biti veći nego 2006. i 2008. godine kada se on kretao oko 55 posto.

Prvi neslužbeni rezultati koje će objaviti SIP očekuju se oko 23 sata i oni bi se trebali odnositi na glasovanje za nove članove Predsjedništva BiH, a nakon ponoći trebali bi biti poznati rezultati glasovanja za novi saziv Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Pravo glasa na ovogodišnjim izborima u BiH imalo je nešto više od tri milijuna i 100 tisuća birača, a za različite pozicije u vlasti natjecalo se više od osam tisuća kandidata iz 39 političkih stranaka i 11 koalicija te trinaest neovisnih kandidata. (hina/metro-portal)

03.10.2010. 20:25:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh