« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MILIJARDERSKI PROJEKT

BiH gladna energije, grade se nove elektrane

Federalni ministar energetike, industrije i rudarstva Vahid Hećo rekao je kako se planira izgradnja šest termoelektrana i vjetroelektrana te 16 hidroelektrana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

BiH

,

vjetroelektrane

,

termoelektrane

,

hidroelektrane

,

Vahid Hećo

Vlada Federacije BiH objavila je u ponedjeljak da namjerava izgraditi više postrojenja za proizvodnju električne energije, vrijednih nekoliko milijardi eura.

Na konferenciji za novinare nakon završetka sjednice vlade u Mostaru, federalni ministar energetike, industrije i rudarstva Vahid Hećo rekao je kako se planira izgradnja šest termoelektrana i vjetroelektrana te 16 hidroelektrana.

Pritom bi hidroelektrane i vjetroelektrane gradile dvije elektroprivrede sa sjedištima u Mostaru i Sarajevu, dok bi se za izgradnju termoelektrana tražili strateški partneri budući da je riječ o velikim projektima. Hećo je najavio da bi već ovoga proljeća Federacija mogla objaviti javni poziv za pronalazak strateških partnera.

Federalno ministarstvo energetike, industrije i rudarstva objavilo je kako su ulaganja u elektroenergetski sustav vrijedna više od tri milijarde eura. (hina/metro-portal)

15.02.2010. 19:25:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh