« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KAKVA KRIZA

Bianca Matković je već šesta državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva

Kada se sve zbroji ispada kako u ministarstvima postoji 59 dužnosničkih pozicija koji porezne obveznike koštaju koliko i 40 posto Hrvatskog sabora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

Bianca Matković

,

Ministarstvo gospodarstva

,

državni tajnici

Nakon što je premijerka povukla jedan od brojnih dugo odgađanih poteza i smijenila Biancu Matković s pozicije 'ministrice bez portfelja', za nju je imala samo riječi hvale, a naklonost prema njoj pokazala je i pronalaskom novog radnog mjesta bivšoj ministrici.

Matković je tako, prema pisanju portala Business.hr, uz Tatjanu Kesić, Ivana Bubića, Krešimira Rožmana, Ruđera Friganovića i Natašu Vujec, postala već šesta državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Time je u najmanju ruku postalo nejasno  ima li dotični resor previše problema ili previše resursa, ali ono što je poprilično jasno je da ima previše državnih tajnika.

A državni tajnici, kao i svi ostali dužnosnici, imaju dužnosničke plaće koje iznose oko 15 tisuća kuna, a uz to imaju koeficijent jednak saborskim zastupnicima i ujedno puno veći nego bi imali kao najviše rangirani službenici, ravnatelji uprava.

Kada se sve to skupa zbroji računica glasi - Šukerovo Ministarstvo financija, Kalmetino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Pankretićevo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te ostali resori ukupno broje 59 dužnosničkih pozicija koji porezne obveznike koštaju koliko i 40 posto Hrvatskog sabora. A koju vrijednost nude u zamjenu? To je dobro pitanje.

26.03.2010. 11:21:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh