« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
NOVI PREMIJER

Bez pretjerane euforije: Milanović obećao bolju i pošteniju vladu

Političkim suparnicima poručio je kako je njegova i želja njegovih koalicijskih partnera da i s njima (suparnicima) radi zajedno u Hrvatskom saboru na dobrobit Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

Kukuriku koalicija

Obraćajući se mnoštvu u izbornom stožeru Kukuriku koalicije novi hrvatski premijer poručio je građanima kako nam predstoji ozbiljan posao, ali i da neće nikoga iznevjeriti, prenosi Hina.

"Idemo na posao, možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati, ne smijemo iznevjeriti sve ljude koji su nam danas dali dobru ljudsku vjeru", naglasio je Milanović.

Nakon što je DIP objavio privremene izborne rezultate, prema kojima Kukuriku koalicija osvaja 78 mandata, Milanović je istaknuo kako građani Hrvatske od nove vlade očekuju velike stvari i kako ih ne smiju iznevjeriti.

Svim biračima koji nisu dali potporu Kukuriku koalicije poručio je da će svaki dan voditi računa da budu i njihova dobra vlast.

Političkim suparnicima poručio je kako je njegova i želja njegovih koalicijskih partnera da i s njima (suparnicima) radi zajedno u Hrvatskom saboru na dobrobit Hrvatske.

Nema, rekao je, iluzija da je politika konfliktan posao, ali ne mora biti i posao u kojem se ratuje i vrijeđa, unatoč različitim interesima, svjetonazorima i frustracijama.

"Sve to razumijemo, vidimo i poštujemo, nakon što svaki put pitamo sve one za koje smatramo da je njihovo mišljenje važno i okupimo ih što je moguće više, na kraju ćemo odluke donositi u ime Hrvatske i tu se nećemo pokrivati nikakvim alibijima i izgovorima, što je stara hrvatske boljka", rekao je Milanović.

SDP, HNS, IDS i HSU u Kukuriku koaliciju su se, kazao je, okupili da učine nešto dobro za Hrvatsku, a danas su im građani dali povjerenje da to i učine.

"Naša odgovornost je ogromna. Rezultati su dobri, zadovoljni smo i to osjećamo kao veliku zadaću i nećemo iznevjeriti. Obećajem to", naglasio je, dodavši da je kampanja gotova te da svatko za sebe analizira što je govorio i kakav je to utjecaj imalo na hrvatske građane.

Svjestan je, rekao je, da posao nove vlasti tek počinje te da ih obvezuje i to što veliki broj građana nije izašao na izbore, kao i oni koji nisu glasali za Kukuriku.

"Prema ovim prvim rezultatima ispada da smo dobili natpolovičnu većinu u Hrvatskom saboru. Bilo to točno ili ne, bio to mandat manje ili više, sasvim svejedno, pozvat ćemo iskreno na suradnju sve političke stranke u Saboru kojima je Hrvatska na srcu i koji imaju ideje", kazao je Milanović.

Ističući kako je Hrvatska pred ulaskom u EU, zahvalio je svim vladama, kao i ovoj koja odlazi, na njihovom doprinosu, jer su svi, rekao je, radili u najboljoj vjeri i svatko najbolje što je znao.

Zahvalio je i svima koji su radili za Hrvatsku, posebno hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. "Zaista hvala, ovo ne govorim samo kao puku stilsku političku figuru, nego kao nešto u što vjerujemo", rekao je.

Čestitao je izbornim pobjednicima u Sloveniji, gdje je večeras izbore dobio čelnik tamošnje ljevice Zoran Janković, te najavio dobrosusjedske i partnerske odnose sa svim susjedima, a onima koji nisu u EU pomoć da to sutra postanu.

"Naša politika bit će politika pravednosti i poštene plaće za pošten rad. Mi smo stranke ljevice, liberalne stranke, na srcu su nam moderne progresivne vrednote, ali poštujemo i tradiciju. Učinit ćemo sve da Hrvatska bude dobro i pravedno mjesto za život, da se u Hrvatskoj dobro živi", zaključio je Milanović.

05.12.2011. 08:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh