« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
LJETNI CAMPUS 2010

Besplatne ljetne radionice za djecu u Kulturnom centru Pešćenica

Radovi koje uz stručno vodstvo djeca naprave na radionicama bit će izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti

(Dreamstime)
Više o

djeca

,

Muzej suvremene umjetnosti

,

Kulturni centar Peščenica

,

hipp

,

organix

,

holle

Ovog ljeta od 28. 6 do 9. 7. Kulturni centar Pešćenica poziva sve đake koji ostaju u Zagrebu da im se pridruže u njihovom već tradicionalnom besplatnom Campusu. Dođite na svakodnevno druženje od 9.30h do 14.30h. I ove godine kreativno provodite vrijeme sa super voditeljima u dramskim, sportskim i likovnim radionicama.

Za stariji uzrast organizirana je radionica ˝U trendu˝ namijenjena mladima od 11 do 14 godina u kojoj će se bojanjem, prekrajanjem i ukrašavanjem mijenjati određeni odjevni predmeti. Naglasak ove radionice je da se, od već iznošenih ili gotovih odjevnih predmeta izradi nešto novo, originalno, nosivo i ˝u trendu˝...

Posebno treba izdvojiti likovnu radionicu „Moj kvart - moj planet". Kulturni centar Peščenica u sklopu programa Edukacija, Muzeja suvremene umjetnosti održat će likovnu radionicu Moj kvart - moj planet. Radionica se nadovezuje na izložbu «Jack freak pictures» Gilberta i Georgea, koja se trenutno održava u MSU (10.6.-12.6.2010.) Cilj radionice je otkriti i pokazati po čemu je Moj kvart poseban.

Baš poput Gilberta i Georgea, koji više od četrdeset godina istražuju, dokumentiraju i interpretiraju na svojim golemim slikama londonsku četvrt East End, s mnogo stvarnih detalja iz života tog specifičnog kvarta, mladi polaznici radionica istražit će svoj kvart, opisati njegove specifičnosti, zabilježiti poneka „čudna" mjesta, anegdote, iscrtati ili oslikati njegova najzanimljivija ili najtajanstvenija mjesta, pokazat će po čemu je njihov kvart za njih zapravo mali planet sa svojim jedinstvenim zakonima!

Kvart Peščenica-Žitnjak izuzetno je bogat raznolikostima, poput East Enda Gilberta i Georga. Tamo možete susresti ljude raznih rasa i vjera, ljude različitih obrazovnih stupnjeva, različitih društvenih statusa, možete uočiti industrijsku zonu ali i najmodernije poslovne tornjeve. Takva raznolikost pravo je mjesto za razvijanje tolerancije.

Upravo ovim radionicama djeci će se ukazati na prednosti i nematerijalno bogatstvo kojim su okruženi. Kao što su svi radovi Gilberta i Georgea nastali u okrugu 500 m od njihovog atelijera, tako će i radovi ove radionice biti usko vezani uz kvart Peščenica - Žitnjak.

Poveznica između «Jack freak pictures» i rada radionice prvenstveno će biti format i korištenje mreže koja se provlači kroz sve slike Gilberta i Georgea. Koristit će se mapa Peščenice kao podlogu za rad, također element koji Gilbert i George koriste u svojim slikama. Nacrtane i naslikane (osobne) specifičnosti kolažirat će se na mapu, odnosno plan te na taj način ukazati koji segmenti su najznačajniji.

Svakako će se naglasiti raznolikost i bogatstvo koje ta raznolikost donosi. Radovi nastali na radionici Moj kvart - moj planet biti će izloženi u MSU 4.- 12. rujna, a nakon toga izložba će kružiti po svim Centrima za kulturu, koji su bili uključeni u projekt suradnje

Voditelji radionice u KCP-u su akademska slikarica Tamara Kordić, akademska kiparica Anja Planinčić. Koordinatori programa - Kontra akcija.

Više informacija na www.kcpescenica.hr

28.06.2010. 14:23:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh