« Svijet
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
WOW!

Beskontaktni milodari u njemačkim crkvama

Kako je crkva objasnila ovaj tjedan, iza ideje bezgotovinskog sakupljanja milodara se ne skriva želja za većim milodarima, nego za lakšim prebacivanjem milodara na račun crkve

Modernizacija
Modernizacija (Arhiva)
Više o

beskontaktno plaćanje

,

milodar

U njemačkim crkvama u budućnosti prilikom sakupljanja milodara više neće vrijediti isprika: 'Nemam sitnog'. Protestantska crkva u Brandenburgu je patentirala 'škrabicu' pomoću koje se milodari mogu platiti i karticom. 

'Klasične škrabice za sakupljanje milodara bit će opremljene i displejem i uređajem za beskontaktno plaćanje', objašnjava Protestantska crkva Berlin-Brandenburg, koja je patentnom uredu i prijavila svoj izum.

Kako je crkva objasnila ovaj tjedan, iza ideje bezgotovinskog sakupljanja milodara se ne skriva želja za većim milodarima, nego za lakšim prebacivanjem milodara na račun crkve.  '

U provinciji je put do sljedeće banke često vrlo dug i mukotrpan. Ovako milodari završavaju direktno na bankovnom računu, što smanjuje birokratski postupak', priopćila je crkva u Berlin-Brandenburgu.

Prema riječima Protestantske banke, razmišlja se i o proširenju ove vrste plaćanja i na cijelu Njemačku. U planu je i posebna aplikacija za dijeljenje milodara.

Istu stvar je već uvela Katolička crkva u Francuskoj na nekim mjestima početkom godine.

06.07.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh