« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NOVI ŠEF

Bernardić: Osigurat ćemo Milanoviću pobjedu na izborima

'Mi možemo bolje' nije samo slogan, već istina o zagrebačkom SDP-u, poručio je Bernardić članstvu

(Nina Djurdjevic / CROPIX )
Više o

Zoran Milanović

,

Ivo Jelušić

,

Davor Bernardić

,

zagrebački SDP

Davor Bernardić novi je predsjednik zagrebačkog SDP-a, odlučili su danas članovi te najveće SDP-ove gradske organizacije, koje je Bernardić pozvao na jedinstvo, a kao glavnu zadaću u idućem razdoblju označio je pripreme za pobjedu SDP-a na idućim parlamentarnim izborima.

"Naš je zadatak da na idućim parlamentarnim izborima osiguramo pobjedu SDP-a i našeg premijera Zorana Milanovića", izjavio je večeras Bernardić nakon objave rezultata drugog kruga unutarstranačkih izbora, po kojima je pobijedio s osvojenih 63,3 posto glasova.

Njegov protukandidat Ivo Jelušić dobio je 36,7 glasova članova zagrebačkog SDP-a.

Izbornu pobjedu Bedrnardić je označio kao još jednu pobjedu stranke, naglasivši da njegovim dolaskom na čelo zagrebačkog SDP-a počinje novo razdoblje za tu stranačku organizaciju, s više rada i odgovornosti, poštovanja, dostojanstva i zajedništva.

" 'Mi možemo bolje' nije samo slogan, već istina o zagrebačkom SDP-u", poručio je Bernardić članstvu.

Zagrepčane je, pak, pozvao da i dalje vjeruju SDP-u koji ih, kako je kazao, nije i nikada neće iznevjeriti. "Vaša vjera je naša snaga koja nas tjera naprijed", rekao je Bernardić te istaknuo kako je u zagrebačkom SDP-u prošlo vrijeme kada se bavio sam sobom, već da je u potpunosti okrenut rješenjima za bolji Zagreb i standard njegovih građana.

SDP će se, naglasio je Bernardić, u tom smislu snažno zalagati za suradnju između Poglavarstva, odnosno gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine.

"Ako te suradnje neće biti, nećemo bježati od odgovornosti da taj problem riješimo", poručio je, dodavši da će SDP znati odlučiti kako postupiti na dobrobit građana i u cilju učinkovitijeg funkcioniranja grada.

"Pružit ćemo ruku suradnje, a ako ta suradnja ne bude moguća, SDP za to neće biti kriv", kazao je Bernardić.

Upitan hoće li biti kandidat SDP-a za novog zagrebačkog gradonačelnika, ponovio je da će SDP u datom trenutku znati odabrati najboljeg kandidata, a da je sada usmjeren na pobjedu na parlamentarnim izborima.

Na novinarski upit kako sada, kao čelnik zagrebačkog SDP-a, gleda na problem oko projekta u Varšavskoj ulici, Bernardić je odgovorio da poštuje zaključke Gradske skupštine o potrebi revidiranja projekta u dijelu koji se odnosi na zaštitu javnog interesa.

Jelušić kao Churchill

Ivo Jelušić čestitao je Bernardiću na pobjedi, istaknuvši da je ponosan na sve što je osobno napravio u SDP-u u zadnjih 20 godina, posebno u zadnjih šest mjeseci koliko vodi zagrebačku organizaciju nakon Bandićeva izlaska iz stranke, ali i da mu je žao što to članstvo nije prepoznalo.

"SDP je promijenjen, bolji i jači i to je moja pobjeda, ali nisam za to dobio nagradu", rekao je Jelušić.

"Kako se osjećam? Kao Churchill koji je obnovio naciju, dobio rat, a potom izgubio izbore", poručio je Jelušić, a upitan hoće li ispuniti obećanje da će, ne dobije li izbore, odstupiti s mjesta dogradonačelnika, odgovorio je da će "povući svoje poteze". Zamoljen da pojasni kakvi su to potezi, podsjetio je na svoju najavu da će, ne dobije li potporu SDP-a za ono što radi, podnijeti ostavku na dogradonačelničko mjesto.

Na današnje unutarstranačke izbore izašlo je oko 70 posto ili 3757 od ukupno 5326 članova zagrebačkog SDP-a.(hina/metro-portal)

31.05.2010. 09:00:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh