« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
jednaki pred zakonom

Berlusconijev glasnogovornik tvrdi da je odluka o skidanju imuniteta politički motivirana

Nakon odluke Ustavnog suda protiv talijanskog će premijera odmah biti pokrenuta dva postupka

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

skidanje imuniteta

,

ukidanje imuniteta

,

skandal Berlusconija

Glasnogovornik talijanskoga premijera Silvija Berlusconija izjavio je u srijedu navečer da je odluka talijanskog Ustavnog suda o poništavanju zakona koji Berlusconiju omogućuje imunitet od kaznenog progona "politički motivirana".

"Ovo je politički motivirana odluka, no premijer Berlusconi, vlada i većina u parlamentu nastavit će vladati kao što to već čine od travnja 2008., onako kako su to Talijani zatražili svojim glasovima", rekao je Paolo Bonaiuti. Po njegovim riječima, sud se pokazao kao "političko tijelo" kojim vlada ljevica.

Ministar pravosuđa Angelino Alfano, autor spomenutog zakona koji nosi i njegovo ime, odluku Ustavnog suda je nazvao "iznenađujućom". Umberto Bossi, vođa Sjeverne lige i Berlusconijev saveznik u vladi, izjavio je nakon susreta sa šefom vlade da se Berlusconi "dobro drži". "Dobro se drži i to me veseli. Odlučan je boriti se", kazao je Bossi. Na ljevici, tajnik Demokratske stranke (PD) Dario Franceschini je ocijenio da je sud "ponovo uspostavio načelo jednakosti svih građana pred zakonom". "Svi smo jednaki pred zakonom, uključujući i moćne", zaključio je.

Nakon odluke Ustavnog suda smjesta se pokreću dva postupka protiv Berlusconija. Jedan se odnosi na tzv. "aferu Mills", podmićivanje svjedoka, a drugi je vezan uz grupaciju Mediaset čiji je Berlusconi vlasnik. (hina/metro-portal)

07.10.2009. 21:39:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh