« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kriminalac

Berlusconi pred sudom 16. studenoga

Lažna svjedočenja, kupnja glasova, utaja poreza, pronevjera, krivotvorenje računa...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Silvio Berlusconi

,

utaja poreza

,

berlusconi suđenje

,

berlusconi optužbe

Proces protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija, zbog krivotvorenja završnih računa tvrtke, obustavljen u rujnu 2008., nastavit će se 16. studenoga nakon što je poništen zakon koji mu daje imunitet, odlučio je u ponedjeljak sud u Milanu.

Tri tjedna nakon poništenja zakona Alfano, koji je doveo do obustave svih procesa protiv njega tijekom godinu dana, Silvio Berlusconi je osumnjičen za krivotvorenje završnih računa tvrtke.

Sud u Milanu sumnjiči 73-godišnjeg Berlusconija da je sa 600.000 dolara platio lažno svjedočenje bivšeg britanskog odvjetnika Davida Millsa u dva sudska procesa za korupciju iz 90-ih godina, zatim za "kupnju glasova" dvaju članova parlamenta pomoću kojih je srušena posljednja talijanska vlada nakon koje je Berlusconi došao na vlast, te za utaje poreza i pronevjere u Italiji i SAD-u.

Tijekom ukidanja zakona o njegovu imunitetu, tisak je pisao da će nastavak procesa o povlaštenim pravima tv Mediaseta biti težak jer dok je procedura bila zaleđena 2008., izbrisane su gotovo sve optužbe u kojima se početno navodilo da je prije 1999. pronevjereno 276 milijuna dolara.(hina/metro-portal)

26.10.2009. 16:42:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh