« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
još 36 sati

Berlusconi ostaje u bolnici

Talijanski premijer ostaje na promatranju jer lomovi kostiju mogu imati posljedice koje se moraju pratiti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi koji će nakon napada ostati u bolnici barem do srijede, objavio je u ponedjeljak njegov osobni liječnik doktor Alberto Zangrillo.

Berlusconi (73) kojemu je u napadu ozlijeđen nos i usna, a dva zuba slomljena, izgubio je pola litre krvi nakon napada psihički labilnog muškarca, objavio je njegov osobni liječnik.

"Medicinsko izvješće ćemo objaviti sutra (utorak), ali mislim da već mogu reći kako Silvio Berlusconi neće izaći iz bolnice još 36 sati", kazao je tijekom večeri za talijansku novinsku agenciju Ansu doktor Alberto Zangrillo iz bolnice San Raffaele u Milanu, gdje se liječi talijanski premijer.

"Stanje je stabilno, ali njegovo zdravstveno stanje zahtijeva pozorno praćenje. Lomovi kostiju mogu imati posljedice koje se moraju pratiti", dodao je.

Talijanski premijer otkazao je posjet Kopenhagenu o klimi ovog tjedna.

Berlusconi je tijekom dana primio velik broj poruka potpore. Među prvima su ga nazvali ruski predsjednik Vladimir Putin i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, a zatim su mu svoje dobre želje uputili papa Benedikt XVI., britanski premijer Gordon Brown, njemačka kancelarka Angela Merkel i američka državna tajnica Hillary Clinton.

Massimo Tartaglia (42) koji je premijera udario u lice reprodukcijom milanske gotičke katedrale smješten je na psihijatriju. Ako ga proglase krivim, mogao bi biti kažnjen s pet i pol mjeseci do pet godina zatvora. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 00:28:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh