« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
cirkus

Berlusconi: Komunisti me žele uništiti

Talijanski premijer burno je reagirao nakon sudske odluke da odvjetnik David Mills zbog primanja mita od njega mora u zatvor

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

David Mills

,

Sud Milano

,

talijanski premijer

Milanski sud vode komunisti koji me žele uništiti, rekao je talijanski premijer Silvio Berlusconi i time naznačio kakva će biti njegova obrana kad se idući mjesec opet pojavi na sudu slijedom optužbe za korupciju.

"Ono što je stvarno poremećeno u Italiji ne zove se Silvio Berlusconi već komunistički tužitelji i komunistički suci u Milanu koji ga napadaju iznova i iznova sve otkako je on ušao u politiku i odlučio boriti se protiv vlasti komunista", izjavio je u utorak navečer bijesni Berlusconi.

Taj komentar što ga je telefonski iz svog doma od šarlaha oboljeli premijer dao za televiziju bila je prva njegova reakcija na odluku suda u Milanu da britanski odvjetnik David Mills mora odslužiti zatvorsku kaznu za primanje mita 1997. od Berlusconija.

Mills se žalio na presudu talijanskom vrhovnom sudu, a Berlusconiju će se za taj slučaj suditi u odvojenom postupku.

Suđenje premijeru omogućeno je godinu dana poslije prekida jer je prije godinu dana Italija donijela zakon koji premijeru jamči imunitet, a ustavni sud ga je 7. listopada poništio.

Kako sada nema zapreka da premijer odgovara pred sudom, njemu će se 16. studenoga početi suditi u predmetu nezakonitog stjecanja televizijskih prava njegova televizijskog imperija Mediaset. Tužitelji tvrde kako je Mediaset kupio prava po prenapuhanoj cijeni 1990-ih od dviju offshore tvrtki koje kontrolira Berlusconi koji se tereti za pronevjeru poreza i za krivo računovodstvo u tom predmetu.

Premijer Berlusconi, milijarder koji je u politiku ušao 1993., danas vodi treću vladu, no popularnost bi mu mogla opasti i zbog njegovih seksualnih skandala.

Anketa, koju je u nedjelju objavio dnevnik Corriere della Sera pokazuje da je potpora njegovoj vladi pala na 44 posto s 54 posto početkom godine.

No Berlusconiji odbacuje te brojke i tvrdi da vlada podržava 54-posto Talijana, a njega osobno 68 posto Talijana. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 15:37:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh