« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
OPET SKANDALIZIRA

Berlusconi izjavio da Milano ne smije postati "ciganopolis"

"Milano ne smije postati islamski grad, neki 'ciganopolis' krcat romskim čergama i okupiran strancima kojima ljevica čak želi dati glasačko pravo"

Fotografija vijesti
Više o

Silvio Berlusconi

Talijanski premijer Silvio Berlusconi pet je dana prije drugog kruga talijanskih lokalnih izbora, ljevicu da želi Milano, talijansko gospodarsko središte u kojem će se voditi najžešća izborna bitka u drugom krugu, pretvoriti u "islamski grad pun Roma".

"Milano ne smije postati islamski grad, neki 'ciganopolis' krcat romskim čergama i okupiran strancima kojima ljevica čak želi dati glasačko pravo", napisao je premijer na internetskoj stranici svoje stranke Naroda slobode (PDL, desnica).

Giuliano Pisapia, kandidat ljevice, trebao bi pobijediti na gradonačelničkim izborima u Milanu pošto je u prvome izbornome krugu 15. i 16. svibnja dobio 48 posto glasova.

Aktualna gradonačelnica Letizia Moratti, kandidatkinja PDL-a, dobila je 41,6 posto te je Berlusconi pozvao sve stanovnike Milana, svog rodnog grada i izborne baze, da glasuju za Moratti. "To je važan izbor za budućnost našega grada i sviju nas", napisao je premijer.

Apelirao je na birače neka ne dopuste da "jedna od najvažnijih prijestolnica Europe sa stajališta inteligencije, kreativnosti i poduzetničkog duha" bude prepuštena "krajnjoj ljevici i opasnosti da postane nesređen, kaotičan grad bez sigurnosti".

Berlusconi se redovito predstavlja kao antikomunist i žrtva "crvenih sudaca" i "crvenih novinara".

Gotovo četvrtina, odnosno 13 od 60 milijuna stanovnika Italije, bila je u prvom krugu pozvana na birališta u 1310 gradova i općina te u devet pokrajina. Ljevica je pobijedila u Torinu i Bologni u prvome krugu. U drugom se krugu očekuju velike bitke u Milanu i Napulju.  

23.05.2011. 16:15:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh