« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NOVE CIJENE

Benzin ispod 10 kuna i još će pojeftiniti

Najveći pad cijene ove godine doveo je Eurosuper 95 ispod psihološke granice od 10 kuna za litru, a očekuje se i daljnji pad cijene

Gorivo pojeftinjuje
Gorivo pojeftinjuje (FreeDigitalPhotos)
Više o

gorivo

,

cijene goriva

,

Eurosuper 95

Prvi puta od sredine travnja (kada je država uvela dodatne trošarine) litra eurosupera 95 pala je ispod 10 kuna. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva u utorak je niža za čak 23 lipe, što je najveći pad u ovoj godini (prije dva tjedna cijena je pala za 21 lipu). Sada se prodaje oko 9,84 kune.

Eurodizel je od utorka jeftiniji za 15 lipa, što je najveći pad od sredine prošloga mjeseca. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurodizela prodaje se za oko 8,79 kuna i najjeftinija je od kraja ožujka. Litra autoplina pala je simbolične dvije lipe i sada se prodaje za oko 3,57 kuna, ovisno o kompaniji.

Ovakav drastičan pad cijena benzina i dizela posljedica je kretanja cijena derivata na Mediteranskom tržištu, a što je poljedica drastičnog pada cijene sirove nafte na svjetskim tržištima koja se sada kreće ispod 50 dolara za barel. Nastavi li se ovakav trend, cijene goriva u Hrvatskoj mogle bi i dalje padati. 

04.08.2015. 10:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh