« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MIROVNI PREGOVORI

Benjamin Netanyahu: Izrael želi pravi mir, ne obećanja

Izraelski premijer uoči početka pregovora s Palestinom kaže da se neće zadovoljiti samo obećanjima i želi zajamčenu izraelsku sigurnost

Benjamin Netanyahu pregovori
Benjamin Netanyahu pregovori (Getty Images)
Više o

Likud

,

mirovni pregovori

,

Benjamin Netanyahu

,

Izrael Palestina

,

Boštjan Cesar

Izrael želi stvaran mirovni sporazum s Palestincima koji će Izraelu zajamčiti sigurnost a i neće se zadovoljiti "papirima i obećanjima", rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu uoči početka pregovora između dvije strane.

"Mi nećemo dozvoliti ispaljivanje tisuća raketa i projektila s palestinskih teritorija na Izrael kao što je bio slučaj kada smo se povukli iz Libanona i Gaze", rekao je članovima njegove stranke Likud u tradicionalnoj zdravici povodom židovske Nove godine koja pada idućeg tjedna.

"Mi želimo prave sporazume na terenu koji če zajamčiti sigurnost Izraelu i njegovim građanima", rekao je Netanyahu.

Netanyahu treba u utorak otputovati za Washington gdje će sudjelovati na skupu koji bi trebao pokrenuti dugo odgađane izravne razgovore, prve između dvije strane u više od godinu dana.

Po dnevnom listu Ha'aretz, on je članovima Likuda rekao da "pravi mir traje generacijama" i naveo primjer mirovnog sporazuma između Izraela i Egipta potpisanog 1979. godine. Kaže da je mir ostvariv cilj, no napomenuo da je to ne ovisi samo o Izraelu. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 00:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh