« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
FORO ITALICO

Benedikt XVI. na Siciliji: Stidite se zla i s nadom gledajte u budućnost

U talijanskoj pokrajini najpoznatijoj kao kolijevci mafije Papa je pozvao vjernike da ne gube vjeru i da "šire svjetlo dobra" u skladu s Evanđeljima

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Sicilija

,

vjernici

Papa Benedikt XVI. pozvao je vjernike da se "stide zla" u nedjelju u Palermu, u svom prvom posjetu Siciliji, pokrajini koju moralno nagrizaju mafijaške organizacije. "Treba se stidjeti zla, onoga što vrijeđa Boga i ljude, treba se stidjeti zla koje ranjava građansku i vjersku zajednicu", rekao je Papa pred više desetaka tisuća vjernika, na misi na otvorenom po sunčanu vremenu, na prostranom trgu Foro Italico u Palermu. Organizatori su očekivali dolazak stotinjak tisuća ljudi, ali policija smatra da ih je došlo tridesetak tisuća.

Suočene sa svim teškoćama, poput "nedostatka posla", "nesigurne budućnosti", "fizičke i moralne patnje" i "organiziranog kriminala", Benedikt XVI. je pozvao ljude da sačuvaju vjeru koja "ljudski gledano nemoguće stvari čini mogućima". "Kušnji gubitka nade i malodušnosti izložen je onaj tko je slabe vjere, koji dobro zamjenjuje za zlo, koji misli da se pred zlom, gdjekad vrlo velikim, ništa ne može učiniti", rekao je.

"Sicilijanski narode, s nadom gledaj u budućnost!", pozvao je Sveti Otac. "Hrabro živi vrijednosti Evanđelja kako bi širio svjetlo dobra! S Božjom snagom, sve je moguće!", dodao je.

Benedikt XVI. je za primjer naveo "svece i svetice", ali i laike, koji su kroz stoljeća obilježili povijest Palerma i Sicilije, a izrijekom se spomenuo oca Pina Puglisija, svećenika koji je radio u problematičnoj četvrti Palerma, a 1993. ga je ubila Cosa Nostra. Njegovo proglašenje blaženim stanovnici otoka željno iščekuju. (hina/metro-portal)

03.10.2010. 14:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh