« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BIZARNA NEZGODA

Beckhamu pukla Ahilova tetiva, propušta SP u Južnoj Africi

Beckham je u 84. minuti, bez kontakta sa suparničkim nogometašem, krivo stao na lijevu nogu

(Getty Images)
Više o

David Beckham

,

AC Milan

,

engleska reprezentacija

,

Ahilova tetiva

David Beckham (34) će zbog ozljede ahilove tetive koju je zadobio tijekom nedjeljnog susreta talijanskog prvenstva između Milana i Chieva (1-0) gotovo sigurno propustiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine.

Bechkam će biti operiran kasnije u ponedjeljak u Helsinkiju, a njegov kirurg uoči samoga zahvata smatra da će nogometaš koji je u karijeri sakupio najviše (115) nastupa za englesku reprezentaciju morati pauzirati između tri i četiri mjeseca prije no što će biti u mogućnosti vratiti se na travnjak.

"Radi se o puknuću ahilove tetive. On bi ponovno mogao udarati loptu tek za tri mjeseca. Za potpuni oporavak trebao bi mu još jedan puni mjesec", smatra dr. Sakari Orava.

"U današnje vrijeme dozvoljavamo pacijentima da počnu s vježbanjem što je prije moguće. U ovom slučaju, već nakon mjesec dana mogao bi početi s vježbama za mišiće i postepeno pojačavati intenzitet. No, s laganim trčanjem može početi tek za dva mjeseca i to ukoliko sve prođe u najboljem redu. Usto, brzina oporavka ovisi i o prirodi same ozljede", dodao je Orava.

Beckham se nadao kako će postati prvi engleski igrač u povijesti koji bi nastupio na svom četvrtom SP-u, ali je pri kraju susreta protiv Chieva osjetio jaku bol u trenutku kada se spremao ubaciti loptu i odmah signalizirao klupi da je "nešto puklo". U trenutku ozljede nitko od protivničkih igrača nije bio u kontaktu s Beckhamom. (hina/metro-portal)


15.03.2010. 07:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh