« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
MANIJAK

Beč živi u strahu od snajperista

Već mjesec dana nepoznati snajperist puca iz zračne puške na slučajno odabrane ljude, a policija još uvijek nema nikakav trag

Iako je puška zračna, ozljede nisu bezazlene
Iako je puška zračna, ozljede nisu bezazlene (Shutterstock)
Više o

Beč

,

snajperist

,

zračna puška

Dosada je napoznati počinioc pucao sedamnaest puta na ljude u Beču, četrnaest ih je bilo ozlijeđeno. Među njima i jedan policijac u civilu koji je bio ranjen u vrat i koji je morao biti operiran na hitnoj pomoći. U većini drugih slučajeva se radi o lakšim ozlijedama.

Po prvi puta je nepoznati snajperist zapucao prije četiri tjedna. U međuvremenu ne prođe gotovo niti jedan dan bez novog napada. Bez obzira na zasada relativno lakše ozlijede većine žrtava - Bečom vlada strah. Jer svatko može biti žrtva - napadač očigledno svoje žrtve bira slučajno.

Jednom je to 16-godišnja djevojka, drugi puta umirovljenik, sljedeći put nastrada vozač u automobilu, da bi iza njega žrtva bio pješak. A uz to do napada dolazi gotovo u svim bečkim četvrtima.

Oružje koje snajperist koristi je jaka zračna puška. Koliko će teška biti ozlijeda ovisi o udaljenosti s koje se puca i o mjestu gdje je osoba pogođena. U međuvremenu je austrijski kriminalistički ured objavio potjernicu sa nagradom od 20.000 eura za informaciju o počinitelju.

Zasada se javilo tek nekoliko svjedoka koji su zamijetili jedan mali svijetli auto, jer obzirom na različita mjesta napada, lako je moguće da počinitelj puca iz auta. Ali mali svjetli auto - kakvih ima na desetke tisuća je ujedno i jedini trag koji zasada policija ima.

25.09.2011. 14:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh