« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
bez hajke

Bebić traži da mu se ispita imovina, ali štiti Sanadera

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik Sabora se pita zašto mediji i Mesić baš sada prozivaju bivšeg premijera

(Admir Buljubašić, CROPIX, Infopunkt)
Više o

Ivo Sanader

,

Stjepan Mesić

,

Luka Bebić

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nakon dodjele godišnjih nagrada za ljudska prava HHO-a prokomentirao je sadašnje i bivše poteze Ive Sanadera, predsjednika Mesića te lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Smatra da svi čelnici državnih ustanova (Sabora, Vlade, predsjednik Republike i dr.) trebaju potpuno transparentno na uvid javnosti dati svu svoju imovinu, a pri tome ne misli samo na dionice, nego na svu imovinu.

"Evo, neka počnu od mene. Neka se ispita sva imovina moje uže obitelji - sina, nevjeste, kćeri i supruge", rekao je Bebić i dodao: "Da bismo bili uvjerljivi, najprije svi moramo biti stavljeni pod to povećalo."

"S takvom legitimacijom možemo ući u obračun s korupcijom, organiziranim kriminalom, sa svime što je danas aktualnost i još će dugo biti u Hrvatskoj, jer je ta borba stalna, dugotrajna i ona mora biti kontinuirana", rekao je Bebić.

Na pitanje kako se sjeća prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, predsjednik Hrvatskog sabora rekao je da je deset godina nakon njegove smrti ostvareno puno od njegovih vizija:

Upitan o sukobu bivšeg premijera Sanadera i predsjednika Mesića, tj.njihovih najnovijih izjava kojima jedan na drugoga šalju USKOK, ostao je suzdržan:

O istoj temi, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak rekao rekao je kako "misli da će, kad se jednog dana odčepi ta zahodska jama, smrditi cijela Hrvatska". Ocijenio je da problem s kriminalom u Hrvatskoj ide od vrha, pa onda kapilarno do dna. Čičak smatra da će javnost biti sljedeće godine iznenađena tko će sve završiti u zatvoru.


10.12.2009. 15:45:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh