« Fun
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
LOOL

BBC razvalio s Pravim kućanicama IS-a

Komični televizijski uradak o sudbini žena koje odlaze u Siriju kako bi se pridružili militantima izazvao i velike pohvale i bijes

Satira na britanski način - neprocjenjivo
Satira na britanski način - neprocjenjivo (Screenshot YouTube)
Više o

BBC

,

satira

,

ISIL

,

Prave kućanice IS-a

Supruge džihadističkih boraca Islamske države (IS) u najnovijem satiričnom šou BBC-a mozgaju što odjenuti na smaknuće dekapitacijom i kako izgledati sexy u samoubilačkom prsluku, javlja Reuters i dodaje da je taj komični televizijski uradak o sudbini žena koje odlaze u Siriju kako bi se pridružili militantima izazvao i velike pohvale i bijes.

U satiričnom skeču BBC-a "Prave kućanice IS-a", proizvedenom kao dio nove humoristične serije "Revolting", koji je emitiran u utorak, jedna od "supruga" džihadističkog borca u Siriji se pita: "još je ostalo samo tri dana da nekog skrate za glavu, a ja nemam pojma što odjenuti".

"Ovo je moj šesti brak, pet puta sam već bila udovica", kaže druga "supruga kućanica", a nakon što odjekne eksplozija nonšalantno dometne: "po šesti put udovica".

IS-ove kućanice u hidžabu, koje govore besprijekornim britanskim engleskim, komentiraju i kako izgledaju u samoubilačkom prsluku i potom ljutito konstatiraju da imaju istu "obleku".

"Trebat će ti poveća količina Samtexa da je ubiješ", kaže nato druga. Jedna od "kućanica" žestoko riba pod i dodaje da to "nije morala raditi u Birminghamu". 

BBC je napravio parodiju na temelju iznimno uspješne TV reality serije "The Real Housewives of Orange County" (Kućanice iz visokog društva) koja se počela prikazivati 2006., a koja sada diljem svijeta ima lokalne verzije originalne serije, uključujući i britansku verziju "The Real Housewives of Cheshire" u kojoj glavnu ulogu imaju djevojke i supruge nogometaša.

IS uspješno koristi Internet kako bi regrutirao muškarce i žene u britanskim gradovima, uključujući i visoko obrazovane mlade ljude. Britanska policija je prošle godine u siječnju objavila da je u Siriju otišlo 56 žena, uključujući tri školarke.

I dok jedni smatraju da se radi o "lošem ukusu" i da "uopće nije smiješno", drugi smatraju da je BBC napravio "fantastičnu i urnebesno smiješnu stvar".

"Vrlo je smiješno i hrabro, krajnje je vrijeme da se narugamo i tim idiotima. Čak će se i muslimanima svidjeti", uvjeren je Timmy Ponco. Show potpisuju Heydon Prowse i Jolyon Rubinstein.

"Podržavam i branim pravo na kritiku i satiru ovakvih pojava. Iskreno rečeno, mislim da kasnimo dvije godine", kazao je novinar Oz Katerji.

06.01.2017. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh