« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DFB POKAL

Bayern uvjerljiv, Köln ispao s osmoricom

Bavarci su u prvom poluvremenu igrali neprepoznatljivo, ali u drugom se mreža Greuther Fürtha tresla pet puta

(Getty Images)
Više o

Bayern

,

Köln

,

Greuther Fürth

,

DFB pokal

,

Augsburg

Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Njemačkoga nogometnog kupa pobijedivši na Allianz Areni drugoligaša Greuther Fürth 6-2.

Bavarci su u prvom poluvremenu igrali neprepoznatljivo, ali u drugom su ostvarili rezultat 5-0. Nakon što ih je Thomas Müller doveo u vodstvo u petoj minuti, Nöthe u 10. i najbolji gostujući napadač Allagui u 40. minuti doveli su goste do neočekivanog vodstva. Prije vodećeg gola Allagui je promašio još dvije gotovo savršene prilike za pogodak.

U drugom poluvremenu Müller je zabio još jedan gol i prisilio Allaguija na autogol, a u strijelce su se još također upisali Robben iz 11-erca, Ribery i Lahm.

U redovima drugoligaša svih je devedeset minuta kao kapetan odradio Marino Biliškov.

Prije utakmice iz bavarskog su kluba objavili da im je svlačionicu poharala epidemija crijevne viroze. Izvan kadra stoga su ostali Ivica Olić, Daniel van Buyten i golman Hans-Jörg Butt. Iako bolestan, Danijel Pranjić odgledao je utakmicu s klupe za rezervne igrače. Za Bayern su pak debitantske nastupe upisali 20-godišnji Nijemac Diego Contento i 17-godišnji Austrijanac David Alaba, čudesni talent koji je već u prvom nastupu asistirao za gol Riberyju.

Jednake sreće na gostovanju kod drugog drugoligaša, odličnog Augsburga, nije bio Köln Zvonimira Solde.

Pobijedila je trećeplasirana momčad 2. Bundeslige 2-0 osiguravši nastup u polufinalu.

Vrata pobjede otvorio im je, međutim, sudac Kinhöfer, koji je Soldi isključio čak trojicu igrača: Chihija izravno u 30. minuti, te Podolskog i Petita nakon drugih žutih kartona u 69. i 85. minuti.

Treba reći da su domaći vodeći gol svejedno zabili prije ijednog isključenja, već u trećoj minuti. Drugi je došao u trenucima kada je Soldo na travnjaku imao sedmoricu igrača i golmana. (Totalsport)

10.02.2010. 21:41:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh