« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
JUERGEN KLINSMANN:

Bayern još može osvojiti naslov prvaka

Otpušteni trener zahvalio se klubu, trenerima, igračima i navijačima nakon otkaza.

(Getty Images)
Više o

Bayern

,

Juergen Klinsmann

,

Jupp Heynckes

Juergen Klinsmann smijenjen je u ponedjeljak s položaja trenera u Bayern Muenchenu nakon što je deset mjeseci vodio klub.

 

Ta odluka uprave kluba uslijedila je nakon što je Bayern poražen na domaćem terenu 1:0 od Schalkea 04 u subotu te su mu tako smanjeni izgledi za osvajanje njemačkog prvenstva. Klinsmann je u ponedjeljak kada je došao na Bayernov stadion obaviješten o odluci uprave kluba.

Bivši njemački izbornik i nogometaš našao se pod pritiskom zbog loših nastupa Bayerna u Bundesligi i ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka i njemačkog kupa.

Bayern još uvijek ima izgleda za osvajanje 22. naslova prvaka Bundeslige, a nalazi se tri boda iza vodećeg Wolfsburga koji je u nedjelju izgubio od Energie.

Klinsmann je izjavio kako je "vrlo razočaran" time što je dobio otkaz u Bayernu iz Muenchena nakon samo 10 mjeseci rada na mjestu trenera u klubu.

"Bez obzira na sve, želio bih od srca zahvaliti svima u klubu, upravi, navijačima, trenerima, igračima i ostalim zaposlenicima na sadržajih 10 mjeseci", kazao je Klinsmann, te dodao:

"Mislim da sam sa svojim suradnicima postavio temelje za buduće uspjehe, a i dalje vjerujem da Bayern i ove sezone može osvojiti naslov prvaka Njemačke".

Umjesto Klinsmanna, u završnici sezone Bayern će voditi Jupp Heynckes, koji je bio trener Bayerna od 1987. do 1991. (hina/metro-portal)

27.04.2009. 13:51:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh