« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LIGA PRVAKA

Bayern golom Robbena slavio protiv Lyona

POGLEDAJTE VIDEO - Bavarci su na domaćem terenu pobijedili Lyon u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivica Olić

,

Liga prvaka

,

Danijel Pranjić

,

Bayern

,

Franck Ribery

,

Arjen Robben

,

Bayern Lyon

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Bayern je u Munchenu pobijedio Lyon 1:0, a pogodak odluke zabio je Arjen Robben u 69. minuti.

Bayern je bolje otvorio utakmicu i u prvih pola sata imao je nekoliko izglednih prilika. Nažalost, jednu je zapucao i hrvatski reprezentativac Ivica Olić koji je na Robbenovu asistenciju loše pucao s desetak metara od francuskih vratiju.

Napade Bayernove momčadi presjeklo je isključenje Riberyja u 37. minuti. Francuski reprezentativac je pocrvenio zbog oštrog starta nad Lopezom.

Bayernov trener Louis van Gaal u poluvremenu je u svlačionici ostavio Olića, a umjesto njega u momčad je uvrstio Timoščuka kako bi pokrpao rupu u veznoj liniji, a u 62. minuti je teren napustio i drugi hrvatski reprezentativac u redovima bavarske momčadi Danijel Pranjić umjesto kojeg je ušao napadač Gomez.

Igračke snage izjednačene su u 54. minuti kada je isključen i branič Lyona, Toulalan sakupivši u razmaku od svega tri minute dva žuta kartona. Bayern je u nastavku utakmice jurnuo po pobjedu, a bolju igru okrunio je pogotkom Robbena u 69. minuti.(hina/metro-portal)

BAYERN - LYON 1:0

Munchen. Stadion Allianz Arena; Sudac: Roberto Rosetti (Italija);

Strijelac. 1:0 Robben (69)

Žuti kartoni: Pranjić / Toulalan, Bastos

Crveni kartoni: Ribery (37) / Toulalan (54)

BAYERN: Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Contento - Robben (od 85. Altintop), Schweinsteiger, Pranjić (od 62. Gomez), Ribery - Mueller, Olić (od 46. Timoščuk)

LYON: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Gonalons, Kallstrom - Ederson (od 70. Bastos), Pjanić (od 55. Makoun), Delgado (od 79. Govou) - Lisandro Lopez.

22.04.2010. 07:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh