« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
MITOLOGIJA?

Basna o Bandiću i jesenskim festovima u Zagrebu

Organizatori Rujanfesta su na svom webu i Facebooku objavili basnu u kojoj Bandića neizravno optužuju da je tražio mito

Kume, šta ima? :)
Kume, šta ima? :) (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

mito

,

'Rujanfest'

,

medo

,

Bundekfest

,

kumovi

Zagreb početkom rujna ima dva Festa od prošle godine, Rujanfest koji se preselio kod Westgatea pa, zapravo, i nije u Zagrebu i Bundekfest pod patronatom Milana Bandića. 

Sva pitanja koja su se postavila prošle godine nakon preseljenja Rujanfesta organizatori tog festivala odgovorili na svom webu, uvijeno optuživši Bandića da je tražio mito i zaradu za svoje kumove. Evo basne, pa vi zaključite tko je Medo :)

Fešta u šumi ili kako je Rujanfest morao otići s Bundeka

Bila jednom jedna velika, lijepa šuma. U šumi su sretno živjeli svi; medvjedi, zečevi, vjeverice i ostali. U toj šumi vlast je držao jedan medo. Jednoga dana su se zečevi dogovorili da organiziraju feštu za sve žitelje šume, zvanu 'Šumska fešta'. 

Zečevi su uredno iznajmili najveću livadu u šumi i počeli organizirati 'Šumsku feštu' i uspjeli su. Svake godine 'Šumska fešta' bila je sve posjećenija. No Medo, šef šume, sve je to gledao svake godine i pitao se što on ima od toga?! 

Zečevi su rekli da se svi žitelji šume sjajno zabavljaju i da su napokon napravili nešto za cijelu šumu, te da već sada puno plaćaju Šumskom Holdingu.

No, Medo nije bio zadovoljan. Medo je rekao: Želim da tu feštu rade moji kumovi medvjedi i da ja napokon imam nešto od toga. Tražio je i puno poklona. Ipak on vlada šumom. Zečevi su to odbili. 

Tada se Medo naljutio i rekao zečevima da više nikada neće moći raditi Šumsku feštu'. Zečevi su ostali u nevjerici. No, Medo je zabranio feštu, otjerao zečeve iz šume i rekao da tu feštu sada mogu raditi samo njegovi kumovi medvjedi i da livadu mogu dobiti besplatno. 

Računao je Medo da će i on sada imati korist od toga. Zečevi su morali otići raditi 'Šumsku feštu' u neku drugu šumu. Nadajući se da će jednoga dana doći na vlast neki drugi Medo koji će raditi za sve žitelje šume, a ne samo za neke.

Sva sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.

14.09.2013. 18:49:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh