« Biznis
objavljeno prije 9 godina
DOBRA IDEJA

Barroso traži kaznenu odgovornost za financijaše koji izazivaju krizu

"Vidjeli smo protupravno ponašanje na tržištu, a neki su od njih izazvali krizu na tržištu. To ćemo regulirati! Oni koji budu kršili propise, kazneno će odgovarati"

Fotografija vijesti
Više o

Jose Manuel Barroso

,

financijska kriza

Jose Manuel Barroso, predsjednik Europske komisije, predložio je u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Le Parisien da se u europsko pravo unese "individualna kaznena odgovornost za financijaše" koja bi omogućila "kaznenu odgovornost" prijestupnika prenosi Hina.

"U četvrtak ću predložiti da se individualna kaznena odgovornost za financijaše napokon prizna u europskome pravu", objasnio je Barroso.

"Vidjeli smo protupravno ponašanje na tržištu, a neki su od njih izazvali krizu na tržištu. To ćemo regulirati! Oni koji budu kršili propise, kazneno će odgovarati", rekao je Barroso.

Dok stiže sve više optužaba na račun europske politike i njezine neposobnosti da riješi krizu euro-zone, predsjednik Komisije ocijenio je zabrinjavajućim to što katkada tradicionalne stranke pokazuju "znakove diskursa ekstremne desnice misleći da time odgovaraju na zabrinutost ljudi".

16.10.2011. 11:49:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh