« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UBOJITA KONTRA

Barcelona pobjeđuje i s dva igrača manje

Katalonci su poveli u punom sastavu, povisili bez Piqueta, a usprkos gubitku Marqueza suparnički Getafe je smanjio razliku tek iz jedanaesterca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barcelona

,

Getafe

Odigrane su dvije utakmice 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva. U obje su pobjede ostvarili favoriti, Barcelona na Camp Nou protiv Getafea 2:1, a Valencia na Mestalli protiv Valladolida 2:0.

Barcelona je do 17. ovosezonske pobjede došla na teži način no što se uoči utakmice moglo očekivati. Poveo je katalonski gigant očekivano rano, već u 6. minuti golom Lionela Messija, njegovim 16. ovosezonskim prvenstvenim, ali je potom utakmicu usmjerio sudac Fernando Teixeira Vitienes.

U 25. minuti je tako izravan crveni karton dodijelio Barçinom braniču Gerrardu Piquetu nakon oštrog starta na Rafi Lopezu, a usporene snimke su pokazale da je takva odluka u najmanju ruku sumnjiva.

S igračem manje Barcelona je prilagodila svoju taktiku, pa je tako vrebala prilike iz kontri, a jednu takvu dočekala je u 67. minuti kada je od centra do suparničkom šesnaesterca povukao Messi, te potom “poslužio” Xavija, koji je mirno plasirao loptu u mrežu s nekih sedam, osam metara prevarivši Getafeovog vratara Jordija Codinu.

Do kraja je Getafe uspio tek smanjiti, a učinio je to golom iz jedanaesterca Roberta Soldada u trećoj minuti sudačke nadoknade. Prethodno je sudac Vitienes dosudio također sporan prekršaj Rafe Marqueza na Kepi i potom meksičkom braniču pokazao izravan crveni karton.

U drugoj utakmici Valencia je slavila golovima Evera Banege i Davida Ville. Postignuti gol Villi je bio 16. ovosezonski, te je uz Messija najbolji strijelac Primere. (Totalsport)

06.02.2010. 22:48:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh