« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
barca prva

Barcelona osvojila Ligu prvaka

Rano vodstvo Barcelone izbacilo Manchester iz igre

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Liga prvaka

,

Manchester United

,

Lionel Messi

,

Barcelona finale LP

,

Xavi

Iako je prije utakmice naglašavano u svim analizama kako će Barcelona vrlo teško nadoknaditi gubitak Alvesa u obrani, ukazao se prošlosezonski branič Manchestera Gerard Pique koji je bio očito vrlo inspiriran pokazati Fergusonu da je prodaja bila pogrešan potez.

ManU je krenuo silovito, stisnuo Barcu u prvih desetak minuta u mišju rupu, no ipak je sijevnula samo jedna opasna lopta, slobodnjak Ronalda s dvadesetak metara koji je Valdes jedva odbio, no Park je zakasnio. Barcelona se relativno brzo oslobodila pritiska i počela plesti svoju igru, koju je već u devetoj minuti minijatura Xavija i Et'oa nagradila golom.

Do kraja poluvremena Manchester nije uspio povezati redove, tako da se na pauzu otišlo s prednošću Barce od jednog gola. Ronalda kao da ni nije bilo na terenu, osim u koškanjima s Puyolom, dok je s druge strane Leo Messi povremeno radio nered u navodno najčvršćoj obrani Lige prvaka.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa novo, iako je Tevez zamijenio Parka, ali i dalje je Barcelona potpuno vladala sredinom terena, gdje su Giggs i Carrick izgubili bitku od Xavija i Inieste.

I onda je Barca odigrala još jednu klasičnu varijantu, Puyol presjekao napad Manchestera, dao loptu Xaviju koji je milimetarski precizno pronašao samog Messija pred Van der Saarom, kojem nije bilo teško zabiti gol, pa makar i glavom. Deveti pogodak argentinskog genijalca za naslov najboljeg strijelca Lige prvaka.

Ferguson je ubacio Berbatova i Scholesa, zaigravši na sve ili ništa, ali jednostavno nije bilo igrača u Manchesteru koji je imao svoju noć, nitko nije mogao preuzeti odgovornost i povesti bijele prema golu na opasan način.

Treći puta u povijesti Lige prvaka Barcelona je osvojila pehar, a Manchesteru je propala prilika da bude prva momčad koja je uspjela obraniti naslov.

27.05.2009. 22:31:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh