« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
LIGA PRVAKA:

Barcelona dobila Inter 1-0, ali Bayern u finalu čeka 'gubitnike'

Talijanski prvak je u 28. minuti ostao s igračem manje jer je Thiago Motta isključen zbog udaranja Sergija Busquetsa

Diego Milito (Inter Milan) slavi prolaz svojega kluba u finale nogometne Lige prvaka
Diego Milito (Inter Milan) slavi prolaz svojega kluba u finale nogometne Lige prvaka (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Barcelona

,

Liga prvaka

,

Bayern

,

Lyon

,

sušenje

U finalu nogometne Lige prvaka ove sezone igrat će Bayern i Inter iz Milana. Nakon što je Bayern plasman u finale izborio u utorak svladavši ukupnim rezultatom 4-0 Lyon, u srijedu je završni dvoboj osigurao talijanski prvak iako je u uzvratnom dvoboju na Camp Nou izgubio od branitelja naslova Barcelone sa 1-0 (0-0). No, kako je prva utakmica prije osam dana Inter pobijedio sa 3-1, milanski sastav se plasirao u finale s ukupnih 3-2.

Barcelona je tijekom čitavog susreta dominirala, ali bez obzira na stalni boravak na polovici terena koji pripada Interu u prvih 45 minuta nije stvorila niti jednu čistu priliku za pogodak. Jedine prijetnje Juliju Cesaru na vratima gostiju stizale su udarcima iz daljine, ali Pedro u 23. i Ibrahimović u 43. minuti nisu bili precizni, dok je udarac Messija u 33. minuti vratar Intera uspio obraniti.

Talijanski prvak je u 28. minuti ostao s igračem manje jer je Thiago Motta isključen zbog udaranja Sergija Busquetsa. Motta je dlanom udario Busquetsa u vrat, a ovaj se srušio na travnjak i uhvatio za lice, te je belgijski sudac De Bleeckere Brazilcu pokazao put u svlačionicu.

Stalni pritisak Barcelone nastavio se i u drugom poluvremenu, ali bez ijedne opasne situacije pred vratima Intera sve do same završnice. A tada je u 82. minuti veliku priliku imao Bojan Krkić, no nakon ubačaja Messija mladi je španjolski reprezentativac s pet metara glavom poslao loptu pored gola.

Ipak, mreža Intera zatresla se samo dvije minute potom. Messi i Xavi su kombinirali pred kaznenim prostorom nakon čega je uslijedila okomita lopta prema Gerardu Piqueu koji se odlično snašao u ulozi napadača, prevario Cordobu i smireno svladao Julija Cesara.

Do kraja utakmice igrači Intera nisu uspjeli izaći niti iz svog kaznenog prostora, ali su uspjeli sačuvati jedan pogodak prednosti, te proslaviti ulazak u finale.

Finale će se igrati u subotu, 22. svibnja na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

BARCELONA - INTER 1-0 (0-0)

Strijelac: 1-0 Pique (84).

Barcelona: Valdes; Daniel Alves, Pique, G. Milito (Maxwell, 46), Keita; Xavi, Toure, Busquets (Jeffren, 63); Pedro, Ibrahimović (Krkić, 63), Messi

Inter: Julio Cesar; Maicon, Samuel, Lucio, Chivu; Cambiasso, Zanetti, Thiago Motta; Eto'o (Mariga, 86), Sneijder (Muntari, 67), D. Milito (Cordoba, 81)

Sudac: De Bleeckere (Belgija)

Gledatelja: 100.000

(hina/metro-portal)

29.04.2010. 00:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh