« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZA ZLATO

Barač: Nadam se da ćemo u finalu biti dobri kao i publika

Hrvatski vaterpolisti i izbornik Ratko Rudić s puno respekta govore o Talijanima i kažu da će s njima biti puno teže nego u polufinalu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija
Hrvatska vaterpolska reprezentacija (Bernard Čović/Cropix)
Više o

Ratko Rudić

,

hrvatska vaterpolo reprezentacija

,

damir burić

,

Marija Kribl

,

turizam rekordno

"Nakon sinoćnje iscrpljujuće polufinalne utakmice sa Srbijom bilo bi pogubno da dođe među igračima do osjećaja da ja posao obavljen i to zato što smo već pobijedili Italiju u skupini", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić.

Po njegovim riječima, to će biti potpuno drugačija utakmica, a Italija je tjelesno najspremnija reprezentacija koja ove godine nije nastupila ni na Svjetskom kupu ni u Svjetskoj ligi nego su svu pozornost posvetili nastupu na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

"Nemamo vremena puno analizirati utakmicu sa Srbijom jer nas sutra čeka momčad čiji plasman u finale za mene nije nikakvo iznenađenje i znam da ću to biti puno teža utakmica nego ova u polufinalu", rekao je kapetan reprezentacije Samir Barač. S njime se složio po mnogima i najbolji pojedinac na utakmici sa Srbijom, Damir Burić.

"Momčad koja je pobijedila na ovom turniru europske prvake i olimpijske pobjednike zaslužuje svaki respekt i plasman Italije u finale nije slučajan niti je za mene on iznenađujući", kazao je Burić.

>> Hrvatska u finalu EP u vaterpolu!

Najmlađi član reprezentacije Sandro Sukno prisjetio se da smo se i u prvoj utakmici dosta mučili sa Italijom. "Do poluvremena smo bili izjednačeni, a onda je kod našeg vodstva od 7:5 Pavić obranio peterac i tek tada smo slomili otpor fenomenalne Italije", rekao je Sukno.

Rudić je kazao da osim odlične tjelesne spreme Italija svoju igru bazira na brzim kontranapadima čime pokrivaju nedostatke na bekovskim i centarskim pozicijama.

Samir Barač, koji u svojim vitrinama već ima dvije srebrne medalje iz Firenze 1999. i Kranja 2003., vjeruje da će pred domaćom publikom oko vrata dobiti i najsjajnije odličje.

"Ne mogu opisati osjećaj kad izađete pred prepune tribine. Zato se nadam da ćemo i mi u bazenu biti u finalnoj utakmici jednako dobri kao što je to bila ova fenomenalna publika čije nas je navijanje nosilo tijekom cijelog prvenstva", kazao je Barač. (hina/metro-portal)

10.09.2010. 13:43:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh