« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
6,6 MILIJUNA

Bandićev stožer tvrdi da su troškovi kampanje većinom podmireni

Poštivali smo sve odredbe Zakona o financiranju izborne promidžbe i naputke DIP-a, izjavljeno je iz stožera poraženog predsjedničkog kandidata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

predsjednički izbori

,

financiranje kampanje

Izborni stožer nezavisnoga predsjedničkog kandidata Milana Bandića izvijestio je danas da su svotu od 6,6 milijuna kuna, koja im je nedostajala za pokriće ukupnih troškova u kampanji, velikim dijelom već podmirili.

Reagirajući na, kako se navodi, česte i netočne interpretacije o financiranju predsjedničke kampanje, ističu da su u završnom izvješću, u skladu s naputkom Državnoga izbornog povjerenstva (DIP), pošteno iskazali sve izvore prihoda i troškova te nastalu razliku od 6.660.000 kuna. "Evidentiranu razliku dobrim smo dijelom već namirili u posljednjih 17 dana" od ponedjeljka, 11. siječnja 2010. do danas, navodi se u priopćenju.

DIP je 26. siječnja objavio da je predsjednički kandidat Milan Bandić od 4. studenoga 2009. do 10. siječnja ove godine potrošio nešto više od 15 milijuna kuna. Naveo je i da je od donacija prikupio 8,6 milijuna kuna te da mu za pokriće ukupnih troškova u kampanji nedostaje oko 6,6 milijuna kuna.

Iz Bandićeva stožera ističu i kako je Bandić tijekom kampanje na svojoj internetskoj stranici jedini sustavno izvještavao o svim donatorima, i to s punim podacima u mjeri u kojoj su oni bili dostupni, te da su u završnom izvješću obuhvatili "sve izvore prihoda" od otvaranja računa 4. studenoga 2009. do dana kad se održao drugi krug izbora, 10. siječnja 2010., te evidentirali sve troškove.

U dostavljanju podataka o visini i izvorima novca poštovani su sve naputci DIP-a, i to ne samo u mjeri koju propisuje zakon, nego i više.

Također su potpuno, kako kažu, poštovali sve odredbe Zakona o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike Hrvatske bez ikakvih primjedaba mjerodavnih tijela.

Izborni stožer Milana Bandića poručuje i kako će, iako ih nijedan zakon ili naputak DIP-a na to ne obvezuje, cjelovit izvještaj "podastrijeti javnosti na svojoj internetskoj stranici". (hina/metro-portal)

28.01.2010. 19:11:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh