« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
halooo

Bandićev Holding pretvorio Zagreb u klizalište

Prioritetne su očito ceste kojima se kreće gradonačelnik, jer ostale su okovane ledom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Zimska služba

,

led na cestama

,

Zagreb led ceste

Nakon što je jutrošnja ledena kiša dobrano ispraznila ceste od automobila, jer su stanovnici Zagreba inteligentno predvidjeli nonšalantan odnos Holdinga prema čišćenju "zagrebačkih cesata", večer je donijela još jedan šok Zimskoj službi: usred siječnja drznula se pasti još jedna ledena kiša koja se pretvorila u snijeg.

Tridesetak zagipsanih i još tri puta toliko Zagrepčana u longetama sigurno će tijekom večeri i noći dobiti još supatnika, jer od ralica i soli na cestama ni traga ni glasa. Atmosfera jest prilično idilična, taman da si gradonačelnik u svom penthouseu zapali par svijeća, otvori vino i priušti ženi romantičnu večeru.

No, za one koji moraju biti van kuće, jedino rješenje je jedna od varijanti krplji, preporuča se i uporaba cepina za penjanje stepenicama, a automobilima bez lanaca možemo se samo smijati, jer iako nije uobičajeno proglašavati zimske uvjete na cesti u metropoli, bilo bi krajnje vrijeme da netko to i napravi.

Kako je kiša prešla u snijeg, na cesti se stvara ubitačna kombinacija za lančane sudare, okretanja i opće gaženje neopreznih pješaka koji nemaju upaljene navijačke baklje da ih automobili vide s barem stotinu metara udaljenosti kako bi mogli zakočiti na vrijeme.

Svaka čast Holdingu, opet su se uspjeli iznenaditi, jer jedini koji bez problema prometuju su pauci, koji na svoju žalost nemaju baš previše posla. Dragi Zagrepčani, pametnima dosta ... prisjetite se ovoga za par mjeseci kad će slatkorječivi gradonačelnik tumarati zabitim dijelovima grada prikupljajući glasaće uvođenjem vode, kanalizacije, struje i ostaloga. Nagradite predsjednika Nadzornog odbora i jedinog člana Skupštine Holdinga, znači najodgovorniju osobu za poslovanje ove višeglave aždaje za proždiranje prireza i poreza kako najbolje znate.

Piše: Metronom
14.01.2009. 20:58:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh