« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
NOVI KANDIDAT?

Bandić zamrzava članstvo u SDP-u

Mediji pišu da se objava kandidature očekuje u četvrtak, a iz SDP-a mu poručuju neka člansku iskaznicu stavi u frižider

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

SDP

,

predsjednički izbori

,

Gradonačelnik svih Hrvata

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je izjavio da stvari glede njegove kandidature za predsjednika RH idu u najboljem smjeru te da će novinari točno znati na vrijeme hoće li se kandidirati i kada.

"Ja sam dosad savršeno znao odabrati tajming i slogan", rekao je Bandić i opovrgnuo medijske napise da je 'Gradonačelnik svih Hrvata' slogan koji je odabrao za svoju predsjedničku kampanju.

"To nije slogan, nije ni tajming", izjavio je Bandić novinarima. Mediji su objavili i da će Bandić svoju kandidaturu za predsjednika države objaviti u četvrtak ujutro.

Na upit novinara zašto slogan 'Gradonačelnik svih Hrvata', Bandić je odgovorio - "ja ne znam tko vam je to rekao. Pa ja sam preozbiljan čovjek da bih komentirao komentare i naklapanja. Stvari glede moje kandidature idu u najboljem smjeru i vi ćete točno znati na vrijeme kad ću se ja kandidirati, hoću li se kandidirati i kada. Ja sam do sada savršeno znao odabrati tajming i slogan - to nije slogan, nije ni tajming. Ali ne mogu ja vama zabranit da vi šlogate", odgovorio je Bandić novinarima večeras u palači Dverce gdje je primio sudionike znanstvenog skupa Hrvati u Bosni i Hercegovini.

Nedugo nakon te izjave, Bandić je medijima poslao priopćenje u kojem stoji da je pismenom izjavom danas stavio u mirovanje članstvo u Socijaldemokratskoj partiji i sve stranačke funkcije na koje je izabran na razdoblje od 90 dana. To je učinio sukladno članku 11. točka 4. Statuta SDP-a, stoji u Bandićevom priopćenju.

Bandić zna da njegov zahtjev neće proći jer mu je iz vrha SDP-a već nekoliko puta poručeno da će, po članku 15 Statuta, biti isključen iz stranke čim objavi kandidaturu.

Iz stranačke središnjice Bandiću su nakon dolaska zahtjeva poručili da člansku iskaznicu, ukoliko hoće zamrzavanje, stavi u frižider.

“Imam člansku iskaznicu SDP-a broj 2, a kako vlasnik iskaznice s brojem 1 više nije živ, sada je moja iskaznica broj 1!”, rekao je Bandić koji je jako ljut što ga, kako kaže, iz stranke izbacuju oni koji su u nju ušli zbog karijerizma dok on "živi socijaldemokraciju", piše Jutarnji list.

04.11.2009. 19:12:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh