« Zagreb
objavljeno prije 9 godina
WTF?!

Bandić ostaje van pritvora, ne zna se tko je gradonačelnik

Nakon Ustavnog suda i Županijski je iz nekog razloga pomislio da je Bandić zapravo jako fin i dobar i da neće raditi gluposti na slobodi (iako dokazano jest?)

Oprez, Bandić je opet u gradu ...
Oprez, Bandić je opet u gradu ... (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

pritvor

,

Županijski sud u Zagrebu

,

gradonačelnik

Zahtjev USKOK-a da se Milana Bandića vrati u Remetinec te da se oduzme 15 milijuna kuna jamčevine odbijen je. Gradonačelnik Zagreba tako ostaje na slobodi, odlučio je Županijski sud u Zagrebu.

Predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić novinarima je kazao kako će se danas odlučiti o mjeri opreza, zabrani obavljanja profesionalne dužnosti. Drugim riječima, sud će danas odlučiti - vraća li se Bandić na posao, no odluka će biti poznata u ponedjeljak.

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman izjavila je nakon ročišta da je sudac istrage odbio Uskokov prijedlog, dodajući da će se na takvu odluku žaliti nakon što ju dobiju napismeno.

"Kada dobijemo odluku uložit ćemo žalbu, a što će biti odredit će vijeće", kazala je Krizman novinarima okupljenima ispred zgrade suda na Zrinjevcu.

Osim odluke suca istrage Zdenka Posavca o novom zahtjevu da se Bandiću odredi istražni zatvor u petak je o slučaju zagrebačkog gradonačelnika odlučivalo i izvanraspravno vijeće suda koje među ostalim treba odrediti može li Bandić, nakon odluke Ustavnog suda, obavljati svoju dužnost.

I ta je odluka donesena, no ona po riječima zamjenika glasnogovornika suda Ratka Šćekića neće biti objavljena prije ponedjeljka kada ju prime Uskok i Bandićeva obrana.

"Što se tiče mjera opreza to vam ne mogu reći jer odluka nije dostavljena pisanim putem strankama i nema smisla da stranke odluku doznaju iz medija. Praksa je i običaj da prvo stranke dobiju odluku pa da se ona tek onda priopći medijima", kazao je Šćekić.

Dodao je i da je novi zahtjev da se Bandiću odredi istražni zatvor sudac istrage odbio uz zaključak da nema opasnosti da bi na slobodi ponovio kazneno djelo i utjecao na svjedoke.

10.04.2015. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh