« Zagreb
objavljeno prije 5 godina
EHH ...

Bandić ostaje u Remetincu

Tužba Bandićevih odvjetnika odbačena je, jer je sud prihvatio argumente USKOK-a i utvrdio da je Bandić radio sve što su mu stavili na teret

Bandiću se ne piše dobro
Bandiću se ne piše dobro (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

Remetinec

Milan Bandić ostaje u pritvoru u Remetincu jer je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda procijenilo da je USKOK u pravu i da je (bivši) zagrebački gradonačelnik kršio uvjete o jamstvu - ometao kazneni postupak i utjecao na svjedoke.

Bandić se vratio u pritvor u Remetinec 10. ožujka, nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio tvrdnje Uskoka da je na slobodi "postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo". Sudac je donio odluku i o naplati jamstva od 15 milijuna kuna koje će, postane li ta odluka pravomoćna, biti uplaćeni u državni proračun.

Istraga protiv Bandića proširena je nakon što je predsjednica upravnog vijeća Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti Vida Demarin istražiteljima ispričala da ju je Bandić u dva navrata nagovarao da promijeni iskaz i potpiše dokument neistinita sadržaja.

Tužiteljstvo sumnja i da je Bandić u krajem 2014. i početkom 2015. kao predsjednik te Zaklade sačinio i potpisao antidatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane toj Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga, iako te umjetnine nisu donirane Zakladi.

U aferi Agram sumnjiči ga se pak da je oštetio grad kojim je upravljao 12 godina, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije primljene u predsjedničkoj kampanji 2010. zakinuo državni proračun. Ukupnu 'štetu' tužiteljstvo procjenjuje na oko 20 milijuna kuna.

Protiv Bandića je sredinom veljače podignuta i prva optužnica kojom ga Uskok tereti da je s dvoje suoptuženika udruzi "U ime obitelji" prilikom prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

19.03.2015. 08:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh