« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Bandić opovrgnuo napise o neispravnim tramvajima

Neki lobiji pokušavaju putem raznih medija i glasila dezavuirati najbolji projekt za grad Zagreb.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević, CROPIX)
Više o

ZET

,

Milan Bandić

,

crotram

,

Igor Rađenović

,

niskopodni tramvaj

,

WC kriminal

,

tramvaji

,

Štefica Pikec

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je danas medijske napise da je "od 107 novih tramvaja 73 s pogreškom" te je poručio da je tužan i nesretan jer, kako je dodao, bijemo bitku kako ćemo izvesti na treća tržišta tramvaje hrvatskog konzorcija (CROTRAM-a), a onda to sami rušimo.

Ustvrdio je kako neki lobiji koji bi u našim tramvajima željeli imati više uvoznih elemenata ili uvoziti tramvaje - što je u Hrvatskoj praksa - "pokušavaju putem raznih medija i glasila dezavuirati najbolji projekt za grad Zagreb".

Poručio je da to neće proći dok je on na čelu grada i dodao da se radilo s Končarom i Gredeljom, to jest hrvatskim konzorcijem CROTRAM-om. Istaknuo je da se krenulo s 40 posto domaćih elemenata u proizvodu, a dostiglo gotovo 69 posto. "Tramvaji uredno voze i ispravni su, i tih 107 tramvaja i sutra 108. tramvaj, sve do 140. tramvaja, a i 60 kraćih koje ćemo naručiti do kraja godine", rekao je Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Sve je provjereno i napravljeno kako treba, poručio je i zamolio novinare da pomognu afirmaciji hrvatske pameti i rada.

Jedan dnevni list objavio je danas da je "od 107 novih niskopodnih tramvaja 73 s pogreškom" te da bi zbog njih mogla propasti prodaja 40 hrvatskih tramvaja finskome gradu Helsinkiju.

Na novinarski upit o tvrdnjama Štefice Pikec i njezinih rođaka da se grad već 40 godina bespravno koristi njihovim zemljištem, koje posjeduju pokraj javnog zahoda na tramvajskome okretištu Dupcu, Bandić je novinare uputio na predstavnicu mjerodavnog gradskog ureda koja je rekla da će pogledati o čemu se radi.

"Vlasnike parcela od 3.700 kvadrata Gradska je uprava početkom ožujka obavijestila da nema 120.000 eura kako bi im platila zemljište kod ZET-ova okretišta (Dubec)", navodi jedan dnevni list.

Na upit novinara o njegovoj imovinskoj kartici, Bandić je odgovorio da se "ništa ne zabrinjava jer su sve njegove ure, lančići i prsteni", ako treba, dostupni i Povjerenstvu za sukob interesa.

Na upit novinara bi li Igora Rađenovića želio vidjeti na listi SDP-a i bi li im naštetio da prijeđe u Kregarov tim, gradonačelnik je odgovorio da ta stranačka pitanja postave u sjedištu Gradske organizacije SDP-a. Istaknuo je da "mediji neće sastavljati SDP-ove liste dok je on predsjednik Gradske organizacije SDP-a". (hina/metro-portal)

26.03.2009. 17:45:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh