« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
JOSIP KREGAR:

Bandić od danas ne smije trošiti zagrebački novac na svoju promociju

Kregar je Bandića pozvao na javno sučeljavanje uz poruku kako se nada da će se povući i u miru sudjelovati u predizbornoj kampanji.

(Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Josip Kregar

,

lokalni izbori

,

zagrebački gradonačelnik

Nezavisni kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo ulaskom u drugi krug izbora zahvalivši se svim biračima koji su glasovali za njega.

"Naše glasače nisu zastrašile slike novih građevina, nisu ih zastrašile bombastične najave o tome da će se pobijediti u prvom krugu", rekao je Kregar. Ustvrdio je da se njegove, i druge glasače, pokušalo pred izbore kupiti jednostavnim darovima, a ni to nije uspjelo. "U tome se skriva veličina ili tajna naše pobjede ili našeg uspjeha", kazao je napomenuvši da su uspjeli izdržati prljave trikove i podmukla podmetanja te medijsku šutnju.

Naglasivši da je danas istekla funkcija zagrebačkog gradonačelnika te da je na snagu stupio novi zakon, Kregar je pozvao Milana Bandića na javno sučeljavanje te da ne otvara škole i ne troši proračunski novac za izbornu kampanju.

"Funkcija gradonačelnika je istekla, njegov mandat je prošao i očekujemo da će se on povući i u miru sudjelovati u predizbornoj kampanji", rekao je.

Kregar se upitao i koliki su troškovi predizborne kampanje Milana Bandića napominjući da su oni za svoju kampanju potrošili 800 tisuća kuna.

"Naše procjene su da je SDP i Milan Bandić u kampanji potrošio oko 40 milijuna kuna. Od kuda, tko mu ih je dao i kako su potrošena", upitao je Kregar dodavši da oni u Zagrebu nisu mogli dobiti prvorazredno plakatno mjesto, jer su sva zauzeta.

Ocijenio je da su izbori bili neravnopravni, jer položaj nezavisnih kandidata i svih drugih kandidata u odnosu na Milana Bandića nije bio isti.

Kregar se upitao koliki je proračunski gubitak i kolike su proračunske obaveze Zagrebačkog holdinga ocjenivši da u Zagrebu politika prikupljanja i trošenja sredstava nikada nije bila dostupna javnosti.

Napomenuvši da su oni objavili svoj budžet i popis donatora, Kregar je pozvao Bandića da učini isto.

Nositelj nezavisne liste za zagrebačku Gradsku skupštinu Velimir Srića rekao je da je njihova lista uspješno završila prvi ciklus, a sada će se angažirati kako bi Josip Kregar ostvario pobjedu na izborima za dva tjedna.

Upitan razmišlja li o koaliciji s SDP-om u Gradskoj skupštini, Srića je kazao da oni imaju dva scenarija. Postane li Kregar gradonačelnik, njihova lista će biti konstruktivna vlast, a ostane li postojeći gradonačelnik, u što ne vjeruje, bit će konstruktivna oporba.

Kregar je pozvao građane da izađu na drugi izborni krug i da se odluče, jer neodlučni birači su oni koji bi izabrali Milana Bandića.

"Mi ne računamo niti na jednu političku stranku niti skupinu. Svi koji nas podrže dobro su došli, ali ne zbog toga da za uzvrat očekuju ustupke", kazao je.

Istaknuo je kako će GONG-u podnijeti izvješće o kršenju izborne šutnje, jer su se u novinama i na televiziji u subotu pojavljivali oglasi koji su izravno bili kršenje izborne šutnje. (hina/metro-portal)

18.05.2009. 15:49:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh