« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SLUŽBENI PUT

Bandić lobira u Moskvi

Milan Bandić je na poziv moskovskog gradonačelnika stigao u Rusiju gdje će razgovarati o jačanju suradnje gradova

Milan Bandić
Milan Bandić (Dragan Matic / Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Moskva

Milan Bandić se susreo s gradonačelnikom Moskve Sergejom Semionovičem Sobjaninom u Crvenom salonu gradske uprave pri čemu su dvojica gradonačelnika izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Zagreba s Moskvom i zaključila da će je podići na višu razinu, prenosi Hina.

Gradonačelnik Moskve u tom je smislu predložio potpisivanje novog sporazuma o suradnji između dvaju glavnih gradova koji će se odnositi ponajprije na gospodarsku i kulturnu suradnju, priopćila je danas služba za informiranje ureda zagrebačkog gradonačelnika.

Na prvom susretu gradonačelnika Zagreba s novoizabranim gradonačelnikom Moskve bilo je riječi o upravljanju gradovima, komunalnim pitanjima, zaštiti okoliša te posebno o prometnim problemima.

Na proširenom sastanku u Bijelom salonu, uz gradonačelnike su bili i ostali predstavnici zagrebačke delegacije, među njima pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić te predstavnici Zagrebačkog holdinga. Posebno zanimanje izazvao je zagrebački model naplate parkiranja koji će, dogovoreno je, uskoro biti detaljnije predstavljen u Moskvi.

U nastavku dana, prema protokolu slijedi radni ručak s visokim dužnosnicima moskovske gradske uprave, posjet Kremlju i kazalištu K. S. Stanislavski i V. I. Nemirovič - Dančenko. Za sutra je, među ostalim, predviđen obilazak škole u kojoj se uče slavenski jezici.

Bandić u Moskvi boravi na poziv novoizabranoga gradonačelnika, a prije toga, službeno je boravio u Moskvi u listopadu 2009., na poziv tadašnjega gradonačelnika Jurija Lužkova. Bio je to drugi susret dvojice gradonačelnika, nakon što su 2001. potpisali Protokol o suradnji glavnih gradova Hrvatske i Ruske Federacije.

24.01.2011. 19:24:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    01.02.2011. 21:59
    Za što on lobira? Uvoz stranih tajkuna? Traži nove načine za manipuliranje i muljarenje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh