« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
AKCIJA AGRAM

Bandić ispitan u USKOK-u

USKOK će tražiti pritvor, a izlazak iz pritvora bit će moguć jedino u slučaju da Bandić podnese ostavku na mjesto gradonačelnika

Bandić na izlasku iz Poglavarstva
Bandić na izlasku iz Poglavarstva (Screenshot YouTube)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

uhićenje

,

ispitivanje

Milan Bandić je nakon jutanjeg pretresa ureda u Gradskom poglavarstvu, garaže i automobila u popodnevnim satima doveden na ispitivanje u USKOK gdje je, prema riječima svog odvjetnika Krešimira Krsnika, iznosio aktivnu obranu, zanijekavši sve što mu se stavlja na teret.

Bandić je na izlasku iz USKOK-a snimljen u automobilu, po prvi put od uhićenja sa smiješkom na licu, očito zadovoljan načinom na koji se branio.

Prema neslužbenim informacijama koje cure iz istrage, USKOK će za Bandića zatražiti jednomjesečni pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke u ovom velikom procesu u kojem se, još uvijek aktualni, gradonačelnik Zagreba sumnjiči za više kaznenih djela korupcije, trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti.

Aktivnu obranu iznosio je i direktor Čistoće, a što sve to znači vidjet ćemo za koji dan kad iscure podaci o tome što su optuženi govorili u USKOK-u. Prema dosadašnjim iskustvima, bit će dovoljna dva do tri dana.

Situacija je prilično slična onoj s bivšom sisačko-moslavačkom županicom Merzel - USKOK će tražiti pritvor, a izlazak iz pritvora bit će moguć jedino u slučaju da Bandić podnese ostavku na mjesto gradonačelnika.

Kako je to gotovo nemoguće, jer ne vjerujemo da je Bandićev mentalni sklop uopće sposoban shvatiti koncept ostavke, bit će zabavno ...

21.10.2014. 08:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh