« Film
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Balašević snima film

"Kao rani mraz" s likom iz pjesme "Priča o Vasi Ladačkom"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/CROPIX)
Više o

Rade Šerbedžija

,

Mustafa Nadarević

,

Đorđe Balašević

,

Danijel Kovačević

,

'Kao rani mraz'

,

Priča o Vasi Ladačkom

Srbijanski kantautor i pisac Đorđe Balašević, od prošlog mjeseca i redatelj, počeo je snimanje filma "Kao rani mraz" u slikovitom ambijentu rijeke Tise u Vojvodini u scenografiji malog sela posebno izgrađenog za potrebe filma u kojemu je glavni junak preuzet iz njegove popularne pjesme "Priča o Vasi Ladačkom".

Opisan kao "dugometražna igrana balada", Balaševićev redateljski debi smješten je u doba Prvog svjetskog rata. Mladog Vasu Ladačkog glumi debitant Danijel Kovačević, a ostarjelog glavnog junaka Rade Šerbedžija. Tema filma ljubavna je priča uz razna iskušenja od prve ljubavi dvoje mladih do preljuba, ili iskušenja u uvjetima rata i bitke u Galiciji kada ljubav prema glazbi spašava život Ladačkom.

Prve dane snimanja obilježila su poznata glumačka imena kao što su Rade Šerbedžija, Mira Banjac te Mustafa Nadarević koji su već snimili svoje prve scene. U filmu jednu od zapaženih uloga ima i Balaševićeva kći Jovana koja je profesionalna glumica.

Poznati hrvatski glumac Mustafa Nadarević koji ima zahtjevnu ulogu u filmu za beogradski radio i tv B 92 je izjavio kako je ulogu prihvatio samo zbog Balaševića. Naglasio je kako Balašević režira nevjerojatno opušten, nonšalantan i profesionalan, bez nervoze, ali da ipak drži sve pod kontrolom.

Kako prenose mediji, dok je pisao glazbu i scenarij za film Balašević je svaku scenu stvarao u glavi i sada je ostalo samo da te scene zabilježi i kamera.

Producentica filma je supruga Đorđa Balađevića Olivera. (HINA)

05.08.2008. 21:48:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh