« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
MISLI DA JE KRALJ

Bandić: Varšavska nije moja privatna investicija

Abdicirat ću ako ne uspijem postići da Gradska uprava za manje novca napravi bolji posao

Milan Bandić Varšavska prosvjed HOTO grupa
Milan Bandić Varšavska prosvjed HOTO grupa (Vjekoslav Skledar / CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Zelena akcija

,

Zagrebački holding

,

Varšavska

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na sjednici Gradske skupštine ponovio da Zagreb nije njegov privatni grad niti je Varšavska njegova privatna investicija odgovarajući na pitanja gradskih zastupnika u aktualnom satu.

"Nemojte mi kroz 'zeleni telefon' imputirati Varšavsku" odgovorio je Bandić gradskoj zastupnici Mireli Holy (SDP) kad ga je upitala je li izostanak financiranja "zelenog telefona" svojevrsna kazna Zelenoj akciji zbog blokiranja radova na gradnji ulazno-izlazne rampe za podzemnu garažu Hoto projekta.

Bandić je odgovorio i kako Gradska uprava nikoga ne sankcionira ali da ne može isplatiti ono što nisu uprihodili, pa će sve udruge ove godine dobiti od 15 do 20 posto manje novca. Holy je inzistirala da "zeleni telefon" dobije novac pa makar i umanjen za taj postotak jer su, kako je napomenula, primjerice iz Udruge "Babe" već dobili 200 tisuća kuna.

"Treba biti trijezan kada je brod šupalj i tone te uvesti mjere štednje dok se nešto još može uštedjeti", odgovorio je Bandić na upit Jasena Mesića (HDZ) o gradskim financijama i manjku u proračunu.

"Da smo bogati kao Dubai ne bismo mogli isfinancirati ono što je gradu oduzeto politikom Vlade, ali ću inzistirati da se kvaliteta javnih usluga ne smanjuje", kazao je Bandić.

Također je istaknuo kako će se truditi da za manje novca Gradska uprava napravi bolji posao iako je u Zagrebačkom holdingu 25 posto viška ljudi i troši se puno novca, a on nad time nema kontrolu.

"Ako to ne uspijem abdicirat ću", kazao je Bandić.

Obećao je i da će se do kraja godine realizirati sve predviđene male komunalne akcije premda, kako upozoravaju gradski zastupnici, do sada nije dovršena niti jedna.

Za kaos su odgovorni drugi

SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić upitao je zašto je Gradska uprava dopustila "nestajanje" zagrebačkih bolnica Traume, Vuka Vrhovca, Goljaka, Srebnjaka i Rockfellerove u prijedlogu reforme ministra zdravstva Darka Milinovića. Bandić mu je odgovorio kako nažalost sve vlade donose odluke bez Zagreba kad su u pitanju bolnice, pa je tako, kaže, bilo i s proširenjem bolnice Rebro u tzv. češalj o čemu je, navodi, odlučivao i Mrsić pa je zato ostao upitan projekt bolnice u Blatu, što je pak, po Mrsićevim riječima, jedino što je u svojim gradonačelničkim mandatima Bandić trebao graditi.

Marin Knezović (SDP) zanimao se jesu li istiniti navodi s jednog internetskog portala da se iz gradskog proračuna plaća najam paviljona na Zagrebačkom velesajmu alternativcu Mejkiju Torabiju. Bandić mu je odgovorio kako navode s portala neće komentirati, ali i dodao kako mu je dužnost da vodi računa o svim građanima od kojih je dobio 500 upita za slamku spasa i o alternativnim oblicima liječenja. Nije želio komentirati Knezovićevu napomenu kako se u kampanji za predsjednika deklarirao kao katolički kandidat a Katekizam katoličke crkve brani takve pojave.

Zastupnike je zanimalo i koje je projekte energetske učinkovitosti u zgradarstvu dosad financirao grad Zagreb, a pročelnik Gradskog ureda za energetiku i održivi razvoj Marijan Maras uputio ih je na Akcijski plan održivog razvoja i energetske učinkovitosti koje je Skupština usvojila krajem travnja.

Gradski zastupnici danas će na sjednici raspravljati o izvršenju gradskog proračuna u prvom tromjesečju ove godine i o malim komunalnim akcijama.(hina/metro-portal)

18.05.2010. 12:25:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh