« Film
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
FILMOVI

Baci se na pod oduševio gledatelje

Dugometražni igrani film 'Baci se na pod' redateljice i glumice Nine Violić oduševio zagrebačku publiku

Baci se na pod
Baci se na pod (Arhiva)
Više o

film

,

Nina Violić

,

Baci se na pod

Nakon rasprodane svjetske premijere na 15. izdanju Festivala mediteranskog filma u Splitu, pred prepunom Ljetnom pozornicom Tuškanac u nedjelju, 19. lipnja, održana je i zagrebačka premijera filma 'Baci se na pod' Nine Violić.

U prekrasnom ambijentu, uz prisustvo filmske ekipe dugometražnog prvijenca u režiji glumice Nine Violić na čelu s autoricom, mladim glumcem Brunom Frketićem Bajićem koji prvi put glumi na filmu i glumcem Goran Bogdanom publika je uživala u zagrebačkoj premijeri filma 'Baci se na pod'. Premijeru su osim publike uveličale osobe iz javnog života i mnogobrojni kolege umjetnici. Ova intimna drama prati posljednje trenutke zafrkancije, nježnosti i apsurda prije rastanka jedne obitelji. Dok se roditelji bave zamjeranjima i prebacivanjem krivnje, šestogodišnji sin svoj svijet gradi kroz igru. Da je riječ o sjajnom debitantskom dugometražnom igranom filmu potvrdio je dug pljesak uz ovacije publike.

„Nakon svjetske premijere u Splitu gdje je film pogledalo više od osam stotina gledatelja, iznimno sam uzbuđena što je i zagrebačka publika napunila Ljetnu pozornicu Tuškanac. Ovaj film sam na kraju krajeva i radila za publiku pa se time njegova misija ispunjava. Već u utorak, 21. lipnja, smo u mojoj rodnoj Rijeci iza čega slijedi velika turneja po ostalim hrvatskim gradovima. Film 23. lipnja kreće u službenu kinodistribuciju diljem Hrvatske u Kino mreži te Cinestarovim kinima. Sretna sam i pozivam sve da ga dođu pogledati.„ - rekla je redateljica, scenaristica i glumica Nina Violić nakon projekcije.

U filmu se isti događaj prikazuje iz tri različite perspektive, tako da gledatelj postupno upoznaje osobne istine svakog člana obitelji. Supruga igra Goran Bogdan, jedan od najistaknutijih glumaca svoje generacije, dok sina tumači debitant Bruno Frketić Bajić. U ulozi tetke pojavljuje se Lee Delong, američko-francuska glumica, učiteljica glume, redateljica, spisateljica i voditeljica radionica kazališnog klauna. Nina Violić potpisuje film kao scenaristica i redateljica te u njemu tumači jednu od glavnih uloga.

„Bilo mi je divno surađivati na ovom projektu. Mogu reći da mi je jedan od dražih u karijeri jer smo bili poput neke male filmske obitelji. Ni snimanje u žaru korone nije nas zaustavilo u kreativnom zanosu. Nina je divna umjetnica i nježna redateljica s kojom je užitak raditi. I opet bih radio s njom jer doista ima što za reći. I sve s njom je uvijek kroz puno smijeha i lakoće. Na snimanju me instant osvojio mali glumac Bruno Frketić Bajić. Nevjerojatan je. Ljubav na prvi pogled. Pljesak gledatelja govori sve. Što da vam kažem. Dođite pogledati film.„ - uzbuđeno je izjavio glumac Goran Bogdan koji je na zagrebačku premijeru doputovao sa snimanja filma u Crnoj Gori.

Publiku je nakon projekcije pozdravila autorska ekipa filma u sastavu: Nina Violić, Goran Bogdan, Bruno Frketić Bajić, producentice Vanja Sremac i Zdenka Gold, montažer Vladimir Gojun, skladatelj Filip Šovagović, Saša Antić iz grupe TBF, scenografkinja i kostimografkinja Ana Savić Gecan, scenografkinja lutaka Ana Sekulić, majstorica maske Tina Jesenković, koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić, pomoćni direktor fotografije i šarfer Tomislav Sutlar i mnogi drugi. Film su svojim dolaskom podržali i Krešimir Partl, državni tajnik iz Ministarstva kulture i medija, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet te brojne osobe iz svijeta politike i kulture poput Ankice Jurić Tilić, Bobe Jelčića, Ivane Kekin, Vlaste Delimar, Hrvoja Hribara, Urše Raukar, Jelene Miholjević, Jadranke Đokić, Marije Škaričić, Ivanke Mazurkijević, Lucije Šerbedžije, Nataše Janjić, Ive Mihalić, Lane Barić, Monike Herceg, Radislava Jovanova Gonza...

Film nakon premijere u Zagrebu 'putuje' u Rijeku gdje će se prikazati 20. lipnja. Projekcija u Šibeniku na Tvrđavi Barone zakazana je za 22. lipnja, a u Dubrovniku u ljetnom kinu Slavica 23. lipnja. Film potom kreće u službenu kinodistribuciju diljem Hrvatske u Kino mreži te Cinestarovim kinima. Bit će prikazan i u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala te u programu Vukovarskog filmskog festivala koji se održavaju u srpnju.

Direktor fotografije filma je Vanja Černjul, a "Baci se na pod" nastaje u produkciji Spiritus movensa te u koprodukciji s Terminalom 3, MP filmskom produkcijom (Igor A. Nola), Zagreb filmom (Vinko Brešann), Propeler Filmom (Boris T. Matić i Lana Matić) te Antitalentom (Danijel Pek). Prodajni agent filma je Endorphin Film Sales, a distributer Zagreb Film Festival.

Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije. Medijski pokrovitelji su Jutarnji list i Media Servis. 

21.06.2022. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh