« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ZAHVALA FANOVIMA

Axl Rose: Zapanjen sam podrškom odluci da ne ulazim u Kuću slavnih

Rose je prvi glazbenik koji je odbio ući u rock Kuću slavnih otkako su živući članovi Sex Pistolsa učinili isto prije šest godina

Fotografija vijesti
Više o

Guns N’ Roses

,

Axl Rose

Ugodno sam iznenađen potporom koju je moja odluka da ne uđem u Kuću slavnih rock and rolla dobila u javnosti i medijima, napisao je Axl Rose, frontmen slavnih Guns N' Rosesa, prenosi Hina.

Rose je u pismu postavljenom na službenoj internetskoj stranici benda napisao da osjeća olakšanje zbog neočekivanog "pozitivnog odgovora i javne potpore" njegovoj odluci.

Na svečanosti primanja u Kuću slavnih, Billy Armstrong, frontmen punk grupe Green Day je predstavio članove originalne postave Gunsa koji su izašli na pozornicu kako bi primili svoje počasne nagrade, i zapitao je "tko nedostaje?", a iz grla šest tisuća ljudi u publici zaorili su se zvižduci i povici negodovanja.

Rose je prvi glazbenik koji je odbio ući u rock Kuću slavnih otkako su živući članovi Sex Pistolsa učinili isto prije šest godina. Rose je početkom tjedna objavio otvoreno pismo u kojem je "s poštovanjem odbio ulazak u kuću slavnih kao član grupe Guns N' Roses", kazavši da ne želi biti dio svečanosti na kojoj ga zapravo ne žele i ne poštuju.

"Ja još uvijek ne znam ili ne razumijem što je točno Kuća slavnih ili zašto zarađuje novac, gdje ide taj novac, tko bira glasače... koji odlučuju tko je, od svih glazbenika na svijetu koji su pridonijeli ovoj vrsti glazbe, službeno dovoljno 'roker' da bude u Kući slavnih", napisao je Rose.

Guns N' Roses su postali slavni 1980-tih godina, a originalna postava raspala se zbog neslaganja između Rosea i gitarista Slasha.

18.04.2012. 12:34:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh