« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Kruh, mlijeko i zvijezde

Austrijski trgovački lanac nudi izlete u svemir

Osim uobičajenih kućnih potrepština kupci će na svoju šoping listu moći dodati i nešto mnogo uzbudljivije - izlet u svemir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.rocketplane.com)
Više o

Austrija

,

izlet u svemir

,

trgovački lanac Penny

Austrijski trgovački lanac Penny odlučio je svojim vjernim kupcima ponuditi nešto sasvim novo, ali očito samo za one dubljeg džepa. Lanac nudi izlete u svemir po cijeni od 210.000 eura putem američke kompanije Rocketplane Global i njihove specijalne letjelice Rocketplane XP.

Od kraja 2011. kompanija će ponuditi regularne izlete u svemir s polaskom iz američke države Oklahome. Na  njihovoj internet stranici izlet stoji 170.000 eura, što je jeftinije od Pennyjeve ponude. No, kako tvrde iz trgovačkog lanca, njihova ponuda uključuje malo luksuznije putovanje.

Letjelica može ponijeti 5 putnika i to na visinu od 117km gdje mogu iskusiti bestežinsko stanje. Prije izleta svi putnici moraju proći 5-dnevni trening.

Ranije ovog mjeseca, vlasnik cirkusa Cirque du Soleil, Guy Laliberté, postao je prvi Kanađanin koji je odletio u svemir. Njegovo putovanje koštalo je 24 milijuna eura, no za tu cijenu letio je pravim svemirskim brodom i posjetio Međunarodnu svemirsku stanicu.

24.10.2009. 13:23:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh