« Fun
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
BIZARNO

Austrijanci prodaju vrhove planina?

Imate li 900 tisuća kuna viška možete postati ponosni vlasnik jednog od dva planinska vrha koji se nude na prodaju

Ovo je Grosser Kinigat čiji vrh košta 121 tisuće eura
Ovo je Grosser Kinigat čiji vrh košta 121 tisuće eura (Wikipedia)
Više o

Tirol

,

Grosser Kinigat

,

Rosskopf

Da sve ima svoju cijenu odlučili su bizarnom idejom dokazati Austrijanci. Naime, svi zainteresirani za neuobičajena zemljišta mogu uskoro za skroman iznos od 121 tisuće eura (900 tisuća kuna) kupiti jedan od dva na prodaju ponuđena planinska vrha u općini Kartitsch u istočnom Tirolu, objavila je austrijska agencija APA prenosi Hina. 

Načelnik te općine s 840 stanovnika, Josef Ausserlechner, objasnio je da se prodaje vrh planine "Grosser Kinigat" visok 2690 m, te planine "Rosskopf" visok 2600 m. "U Grčkoj prodaju otoke, u Austriji planine", kazao je gradonačelnik. 

Planinski vrhovi su do 2001. bili u vlasništvu Republike Austrije, potom ih je za 300.000 eura preuzeo Austrijski savezni fond za nekretnine (BIG), koji ih je sada odlučio prodati. "Zašto ih prodaju posve je nejasno", kaže načelnik, ističući kako je ta površina od ukupno 1,2 četvorna kilometra "potpuna pustoš". Javno nadmetanje raspisano je do 8. srpnja, a do sada se po navodima austrijskog tiska prijavilo već 20 zainteresiranih kupaca.

Hoće li Hrvatska nakon rasprodaje otoka krenuti prodavati i Mosor, Dinaru, Sljeme... trebamo tek vidjeti. 

11.06.2011. 09:54:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh