« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VELIKO PRIZNANJE

Australka Paerson i Jamajčanin Bolt najbolji atletičari godine

U užem krugu kandidata za nagradu bili su i Jamajčanin Yohan Blake, Kenijac David Rudisha, Novozelanđanka Valerie Adams i Kenijka Vivian Cheruiyot

Fotografija vijesti
Više o

Usain Bolt

,

najbolji atletičari

,

Sally Parson

Međunarodna atletska federacija proglasila je Australku Sally Parson i Jamajčanina Usaina Bolta najboljim atletičarima godine, prenosi Hina. Dok je to veliko priznanje prvo takvo za Australku, Bolt se njime do sada okitio dva puta, javlja Hina.

U užem krugu kandidata za nagradu bili su i Jamajčanin Yohan Blake, Kenijac David Rudisha, Novozelanđanka Valerie Adams i Kenijka Vivian Cheruiyot.

Bolt je nagradu za najboljeg atletičara godine zaslužio nakon što je na svjetskom prvenstvu u korejskom Daegu slavio na 200 metara i 4x100 metara, dok je na 100 metara diskvalificiran zbog pogrešnog starta.

"U ovoj godini sam imao mnogo uspona i padova i ova nagrada mi mnogo znači," kazao je svjetski rekorder na 100 i 200 metara. Osvojivši treći put nagradu IAAF-a Bolt je dostigao Marokanca Hichama El Guerrouja koji je također tri puta osvojio ovu nagradu (2001, 2002, 2003).

Australka Paerson je u Daegu osvojila zlato na 100 metara s preponama istrčavši četvrti najbolji rezultata u povijesti 12,28. Paerson je postala prva australska atletičarka dobitnica ove nagrade, a na tronu je naslijedila našu Blanku Vlašić.

12.11.2011. 21:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh