« Biznis
objavljeno prije 7 godina
EH, DA ...

Australija ukida popularnu vizu 457

Nadaju se da će promjena viza privući kvalificiranije radnike te veće zapošljavanje Australaca za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih viza 457

Rad u Australiji po novim pravilima
Rad u Australiji po novim pravilima (Arhiva)
Više o

Austrija

,

preseljenje u Australiju

,

radna viza

,

viza 457

Australija će ukinuti privremene vize popularne kod stranaca i zamijeniti ih vizama za koje je potrebno bolje vladanje engleskim jezikom i radne vještine, rekao je premijer Malcolm Turnbull u utorak.

Turnbull je odbio sugestije da je promjene vizne politike donijeta kao odgovor na zahtjeve desničarskih stranaka, poput Jedne nacije, za jačom nacionalističkom politikom.

Međutim u objavi na Facebooku Turnbull je napisao: "Naše će reforme imati jednostavni fokus: posao Australcima i australske vrijednosti".

Turnbull je rekao da će promjena viza privući kvalificiranije radnike te veće zapošljavanje Australaca za razliku od jeftine radne snage koja je u tu zemlju došla u okviru starih 'viza 457'.

"Imigracijska smo zemlja, međutim činjenice ostaju - australski radnici moraju imati prednost pri zapošljavanju u zemlji", rekao je. "Nećemo više dopuštati da 457 vize budu putovnice za poslove koji bi mogli i trebali raditi Australci", dodao je.

Ta je viza uvedena je kako bi se ispunila nestašica kvalificirane radne snage i dopustilo posjednicima vize da dovedu članove obitelji u Australiju. Međutim zaglibila je u kontroverzi zbog optužbi da neki poslodavci uvoze radnu snagu zbog jeftinoće a ne da ispune nestašicu kvalificirane radne snage. Turnbull je na konferenciji u Canberri rekao: "Privodimo kraju kategoriju vize 457. Izgubila je kredibilitet".

Vizu 457 sada koristi oko 95.000 stranih radnika.

18.04.2017. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh