« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SJAJNO!

Augusto Biagi još jednom u Zagrebu

Svjetska izložba „ Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izumi " u Zagrebu će se zadržati sve do 16. kolovoza, a obuhvaća više od 80 naprava podijeljenih u četiri tematske skupine; vatru, vodu, zemlju i zrak

Direktor muzeja Leonardo da Vinci Augusto Biagi
Direktor muzeja Leonardo da Vinci Augusto Biagi (Anita Nadj)
Više o

izložba

,

Leonardo da Vinci

,

Augusto Biagi

U Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma okupili su se predstavnici medija povodom dolaska Augusta Biagija - direktora muzeja Leonardo da Vinci iz Rima. Biagi je u Zagrebu bio prije mjesec dana, točnije 22. travnja na dan otvorenja izložbe „Leonardo da Vinci - genij i njegovi izumi", no zbog velikog interesa oko sadržaja izložbe, još jednom je posjetio hrvatsku metropolu.

Sve prisutne proveo je kroz Kineski paviljon, detaljno predstavljajući eksponate velikog genija. Druženje je otvorio organizator izložbe - David Rjazancev iz Slovenije. Izložbu je samo tri tjedna posjetilo više od 20 osnovnih i srednjih škola iz Zagreba te 2000 posjetitelja iz cijele Hrvatske, a do kolovoza do kada je izložba otvorena, očekuje se i mnogo turista. U posljednjih tjedan dana, izložba je dodatno obogaćena Vitruvijevim čovjekom i Mona Lisom ogromnih dimenzija s kojima se posjetitelji mogu slikati i time svoj obilazak učinit još zabavnijim.

Svjetska izložba „ Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izumi " u Zagrebu će se zadržati sve do 16. kolovoza, a obuhvaća više od 80 naprava podijeljenih u četiri tematske skupine; vatru, vodu, zemlju i zrak.

U jednom dijelu izložbe možete vidjeti kako funkcioniraju kuglični ležajevi, dok na drugoj strani posebnu pažnju privlači maketa koja predstavlja viziju Leonardovog idealnog grada podijeljenog na tri razine.

Jedna od najpopularnijih sprava među posjetiteljima je upravo soba s ogledalima u kojoj se ljudsko tijelo, koje je da Vinci smatrao savršenim, može vidjeti iz različitih kutova i perspektiva.

Nije zanemaren ni umjetnički dio - ovdje se mogu vidjeti replike da Vincijevih slika ''Posljednja večera'', 'Dama s hermelinom'', ''Mona Lisa'', slikarska djela zbog kojih je najpoznatiji širokoj publici

Izložba je pažljivo zamišljena i oblikovana sa svrhom da privuče pojedince što različitijih interesa te im omogućuje da sami istraže jedan od najvećih svjetskih umova svih vremena. Genij Leonarda da Vincija još uvijek živi, nadahnjujući maštu i izazivajući divljenje u svakom od nas.

S obzirom da slike uvijek govore više nego riječi, kroz galeriju fotografija pogledajte što vas očekuje u Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma i to svakim danom od 9 - 19 sati.

Sve detaljnije informacije o izložbi dostupne su na www.davincizagreb.com i https://www.facebook.com/izlozbacro

 

20.05.2015. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh