« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
RADIONICE

Attackova tvornica - jesenski ciklus

Autonomni kulturni centar Attack započinje jesenski ciklus edukativnih radionica kroz program Attackova tvornica

Počinje jesenski ciklus radionica
Počinje jesenski ciklus radionica (Arhiva)
Više o

radionice

,

besplatne radionice

,

AKC Attack

Odmah na početku listopada realizirati će se dvije radionice - radionica dizajna svjetla i radionica sitotiska.

Radionica dizajna svjetla održati će se od 04.-07.10.2021. od 18.00 sati. Prijave za radionicu zaprimaju ispunjavanjem upitnika na poveznici  https://bit.ly/3kHBYua , zaključno s 02.10. 2021.

Radionica sitotiska održati će se od 06-08.10. 2021. od 17.00 sati. Prijava za ovu radionicu zaprima se kroz upitnik na poveznici: https://bit.ly/3mf8oM8 , do 04.10.2021.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a broj polaznika/ca je ograničen.

RADIONICA DIZAJN SVJETLA

Radionica dizajn svjetla namijenjena je svima koji se žele upoznati sa osnovama dizajna scenske rasvjete. Kroz predavanja i praktični rad, polaznici/ce će imati priliku naučiti postavljati, programirati i upravljati rasvjetom. Radionica pruža mogućnost da polaznici/e nauče osnove rasvjete i izraze svoju kreativnost u dizajnu rasvjete.
Na radionici će se obrađivati slijedeće:

Tipovi reflektora, temeljne zakonitosti i odnosi u rasvjeti, regulacija tj. kontrola rasvjete, dmx protokol, programiranje, temeljne zakonitosti u elektrotehnici i sigurnosne mjere.
Cilj je da polaznici/e usvoje osnovne teorijske pojmove o oblikovanju svjetla, kako bi se s stečenim znanjem lakše mogli/e se snalaziti u praktičnom djelu radionice koji se odnosi na postavljanje rasvjete i dizajnu svjetla

Polaznici/e će u nastavku radionice imati priliku, pod stručnim vodstvom, baviti se sastavljanjem plana rasvjete (light plot), vješanjem i namještanjem reflektora (rigging) te spajanjem struje za iste. Cilj je osmisliti dizajn rasvjete za ciljano djelo nastalo na radionici.
Zadnja faza podrazumijeva programiranjem rasvjete. Proteklih dana pripremljene su sve pozicije rasvjetnih tijela, osmišljen je nacrt rasvjete. Zajedničkim dijalogom pokušavamo napraviti dizajn rasvjete za scenu. Nakon programiranja imamo priliku isprobati osmišljeni dizajn svjetla.

Voditelj radionice: Andrija Santro
dizajner svjetla na raznim programima AKC Attack-a (klub Attack, Subscena, FAKI festival). Završio je školu primijenjene umjetnosti i edukacija za dizajnera svjetla u org. British Council -intenzivna radionica produkcije. Radio kao dizajner svjetla u klubu Močvara gdje je i danas vanjski suradnik. Bogato iskustvo stekao je kao dizajner svjetla na festivalima: Seasplash,Terraneo, Lost Theory,Žedno Uho. Profesionalni je glazbenik, član dub benda Bamwise,kao i prvog hrvatskog soundsystema Digitron Soundsystem.

Facebok: https://bit.ly/3mf0pi3

RADIONICA SITOTISKA

Ukoliko želite naučiti kako otisnuti motiv na majicu, ceker ili neki drugi odjevni predmet ili na koji način tiskati plakat, a sve u stilu "uradi sam", radionica je onda pravo mjesto za vas.
Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam" pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji. Ova tehnika koristi se i kao alternativna metoda samofinanciranja. Cilj ove radionice je upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim metodama, i na tako im omogućiti osamostaljivanje i samofinanciranje. Polaznici će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod. Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:
-tehnička priprema - priprema opreme za tisak; priprema sita
-kreativna priprema - odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija
-priprema za tisak - odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera
-tisak - cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita

Voditelj radionice: Nikola Mijatović

Facebook: https://bit.ly/3AY2NQr

01.10.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh